Stel je voor; het is mooi weer en de kinderen vragen of ze in het zwembadje in de tuin mogen. Prima. Je blaast het zwembadje op. Vervolgens pak je een gieter of een emmer en vult deze met water om ‘m vervolgens leeg te gieten in het zwembadje. En nog een. En nog een. En nog een. Eindeloos loop je heen en weer om een emmer te vullen en deze in het badje leeg te kiepen. Dat kan sneller. En makkelijker. Met een buitenkraan en een tuinslang heb jij dat badje zo gevuld. Terwijl jij ondertussen met een boek op je luie gat zit. In dit artikel noemen we nog meer voordelen van een buitenkraan.
In dit artikel:
De tuin besproeien
Het besproeien van de tuin wordt aanzienlijk makkelijker met een buitenkraan. Je hoeft niet met je hele tuinslang door het huis heen naar buiten om de planten te besproeien. Er zijn zelfs handige apparaten die automatisch je tuin kunnen besproeien. Kun jij ondertussen genieten van de zon.
Wat nog een beter alternatief is om het regenwater op te vangen in een regenton. Zo verspil je geen drinkwater.
Schoonmaken van grote voorwerpen
Je tuinset of je loungeset kunnen zo af en toe wel eens een grote schoonmaakbeurt gebruiken. Natuurlijk kun je met een emmer met sop en een doek aan de gang. Maar wat is er nu makkelijker dan een tuinslang die je aansluit op een buitenkraan? Binnen mum van tijd is jouw tuinset of loungeset weer helemaal schoongespoeld. Ook andere grote voorwerpen in je tuin kun je natuurlijk eenvoudig schoonmaken met een slang die je aansluit op de buitenkraan.
Auto wassen
Ook voor het wassen van je auto is een buitenkraan ideaal. Voordat je je auto te lijf gaat met een schoonmaakmiddel kun je alle vuiligheid eens goed afspoelen met de buitenkraan. Zo voorkom je ook nog eens krassen in het lak. Let er wel op dat je de sproeier niet al te hard zet. Dat zou de lak dan weer kunnen beschadigen.
Container schoonmaken
De container schoonmaken is nu niet het meest leuke karweitje. Maar soms moet het gewoon een keer. Met een tuinslang is dat ook weer zo gepiept. Sluit de kraan aan op de buitenkraan en sproei de container lekker schoon. De container kiep je leeg in een zinkpunt. Laat de container wel even goed drogen voor je de deksel weer dichtdoet.
Sluit de kraan in de winter af
Houd er bij de aanleg van een buitenkraan wel rekening mee dat de kraan in de winter moet worden afgesloten. Als je dit niet doet, raakt het water in de leidingen bevroren. Bevroren water zet uit, en de druk op de wanden wordt groter. Je snapt wat er dan zou kunnen gebeuren, de leiding kan knappen met alle gevolgen van dien.
Je kinderen schoonspoelen
Ben je met je kinderen naar de speeltuin geweest en zien zij eruit als moddervarkentjes? Die varkentjes kun je prima wassen met een buitenkraan. Zo hoeven zij niet het hele huis door te lopen om bij de douche te komen. Scheelt jou weer een flinke schoonmaakbeurt.
Je verdient het terug
Een buitenkraan aan laten leggen is natuurlijk niet geheel gratis. Maar je zult de investering zeker terug verdienen. Misschien nog niet eens zozeer in geld, maar wel als het gaat op tijd en gemak. En gemak dient de mens, toch?! Bovendien hoef je ook niet met je tuinslang vanaf de keuken door je hele huis naar de tuin te gaan. Daarmee voorkom je weer dat de boel in huis nat en vies wordt. Kortom; een buitenkraan is vooral gewoon makkelijk!
Heb jij een buitenkraan?
LEESTIP: Tips voor jouw toekomstige hottub