Home Stappenplannen Zelf een muismat maken

Zelf een muismat maken

Door Maxime

Heb jij ook zo’n saai zwart muismatje op je bureau liggen? Natuurlijk, ze zijn ontzettend praktisch en beschermen je mooie bureau maar stijlvol is anders. Wil je een muismatje dat wél bij je interieur past? En helemaal matcht met de clean desk policy die je gaande hebt op je bureau? Dat kan. Je maakt ze heel eenvoudig van een pannen onderzetten. Leuk voor jezelf maar ook zeker leuk als cadeautje!

Wat heb je nodig?

– Kurken onderzetter
– Stof of plakplastic in een toffe print naar keuze
– schaar
– Textiellijm
– naald en draad
– lint

Zo ga je te werk

Deze DIY is zo ontzettend gemakkelijk om te doen. De kurken onderzetters worden omgetoverd tot muismatten. De ronde onderzetters waren vroeger super populair maar nu weer helemaal terug van weggeweest. En met deze DIY is er weer een rede bij gekomen om deze onderzetters in huis te halen.

Heb je een toffe plakfolie gevonden met een print die jou aanspreekt? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een marmerlook of een quote op plakfolie. Dan is deze DIY super simpel! Leg de onderzetter op het plakfolie en teken de maat en vorm even goed uit. Knip het uit en opplakken maar. Binnen no-time heb je een toffe nieuwe muismat.

Je kunt ook nog stof gebruiken. Hier zijn meer leuke prints in te vinden en zou je zelfs met restjes stof nog een patchwork in elkaar kunnen zetten als muismat. Hiervoor kun je het beste een soort zakje maken waar je de onderzetter in legt. Voor een meer vast resultaat kun je textiellijm gebruiken om het oppervlak vast te plakken. Laat jezelf lekker creatief zijn.

Let op! Zorg er wel voor dat je het wel goed erop strijkt (de stof) zodat je geen luchtbellen krijgt aan het oppervlak. Want hier zul je je gegarandeerd aan gaan irriteren terwijl je de muismat gebruikt.

Toepassingen

Wat ook een super leuk idee is met deze DIY is het uitvoeren hiervan op een kinderfeestje. Op een niet al te dure manier kun je de kinderen helemaal los laten gaan met hun creativiteit. En wel zo leuk, aan het einde hebben ze zelf iets gemaakt, wat ze mee naar huis mogen nemen en waardoor ze altijd een herinnering hebben aan het leuke feestje.

Ook zou je dit kunnen doen met een vrijgezellenfeest, baby-shower of een gezellige vriendinnendag. En ook voor zowel vrouwen als mannen, vind ik persoonlijk!

Hoe zou jouw onderzetter eruit zien?

Related Posts