Home Geen categorie Sleutel kwijt of op de binnenkant van de deur; 5 oplossingen

Sleutel kwijt of op de binnenkant van de deur; 5 oplossingen

Door Marieke
Sleutel

Je trekt de deur achter je dicht en je bedenkt je ineens dat je vergeten bent de sleutel mee te pakken. Je komt thuis en keert je hele handtas ondersteboven op zoek naar de sleutel, maar helaas. Of je probeert met de sleutel je huis binnen te komen, maar je merkt dat een andere sleutel nog op de binnenkant van de deur zit. Sleutel vergeten, sleutel kwijt, of sleutel aan de binnenkant, wat er ook gebeurd is, een ding is zeker; je bent buitengesloten en je hebt geen idee hoe je nu naar binnen moet. In dit artikel geven we 5 tips hoe je wel binnen kunt komen.

Tip 1: Leg een sleutel bij je buren

Natuurlijk heeft je partner ook een sleutel. Maar je zult zien, jij bent opgesloten en jouw partner zit ergens in verweggistan voor het werk. Onmogelijk om te vragen of hij even de sleutel wil komen brengen. Zorg ervoor dat één van de buren een sleutel heeft van jouw huis. Dan is het wel verstandig om een buurtje te kiezen die vaak thuis is. Of kies anders 2 buren waarbij je een sleutel kwijt kunt.

Dit werkt trouwens niet als jij je hebt buitensloten omdat er nog een sleutel aan de binnenkant zit.

Tip 2: Laat nooit de sleutel aan de binnenkant zitten

Wen jezelf aan dat je nooit, maar dan ook nooit een sleutel aan de binnenkant van de deur laat zitten. Draai de deur – zowel de achterdeur als de voordeur – van het slot en haal gelijk de sleutel er weer af! Daarom voorkom je dat je jezelf op die manier buitensluit. Nu kan het gebeuren dat je per ongeluk een sleutel aan de binnenkant laat zitten, maar dan is er altijd nog die andere deur waar je wel door naar binnen kunt.

Tip 3: Hengelen door de brievenbus

Deze methode werkt niet altijd, maar soms kan het wel lukken. Deze methode is afhankelijk van de stand van je brievenbus, het soort deurklink je hebt en of je de deur nog eens extra op slot hebt gedraaid. Heb je deze 3 punten in je voordeel? Dan kun je met een ijzeren staaf, een hengsel van een emmer of wat dan ook, proberen om via de brievenbus je deur open te hengelen.

Tip 4: Met een pasje

Deze tip werkt alleen als jij je deur niet extra op slot hebt gedraaid en als er geen anti-inbraakstrip is geplaatst. Beweeg dan met en pasje langs het slot en geef lichte druk tegen de deur. De kan zit er in dat je deur dan zo open floept. Dit wordt lastiger bij nieuwe deuren.

Hardhandige manieren

Dan zijn er ook nog hardhandige manieren die je altijd veel geld gaat kosten. Tik een ruitje in en klim daardoorheen, of forceer de deur. Dit zal je altijd veel geld gaan kosten. Een ruit of een deur zijn immers een duur grapje. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Tip 5: Bel een slotenmaker

Sta je echt voor de gesloten deur en werkt niets? Wil je ook niets forceren of kapotmaken? Kies er dan voor om een professionele slotenmaker te bellen. Vaak zijn ze dag en nacht bereikbaar en staan ze binnen een half uur bij je voor de deur. Zij hebben methodes en materialen die je zelf niet bij de hand hebt. Meestal lukt het hen om binnen een half uur je deur open te krijgen, afhankelijk van je situatie. Je bent dan wel wat geld kwijt aan de slotenmaker, maar dat haalt het niet bij een nieuwe deur of een nieuwe ruit.

Let op!

Veel methodes om in een huis te komen kennen inbrekers ook! Een goed beveiligde deur is ook heel wat waard.

Hoe zorg jij ervoor dat je nooit buitengesloten wordt?

 

Related Posts