Home Klustips 6 tips om je printer netjes weg te werken in je interieur

6 tips om je printer netjes weg te werken in je interieur

Door Judith

Je printer is meestal niet het mooiste onderdeel van je interieur. Het is meestal een groot, opvallend element dat niet echt netjes past in de omgeving. De printer is voor de meeste mensen dan ook een echte ergernis die vaak in de weg staat en je interieur lelijker maakt. Toch kun je heel wat doen om de printer netjes weg te werken. Zoals deze 6 handige ideeën!

1. Een hele mooie printer

Het eerste wat je kunt doen is gewoon een hele mooie printer kopen. Veel printers worden vooral gemaakt met oog voor het gebruiksgemak. Maar er zijn ook printers die een mooi design hebben. Er zijn zelfs printers die er niet uitzien als printers. Door te kiezen voor een hele mooie printer, maakt het niet meer uit of hij in het zicht staat of niet. Welke printer je kiest hangt ook af van de hoeveelheid die jullie als gezin normaal gesproken printen. 

2. De printer in een kast

De printer kan misschien wel in een kast die je al bij je bureau hebt staan. De meeste printers functioneren prima als ze in een kast staan. De klep waar de prints op komen kun je naar boven klappen, waardoor hij nog wat kleiner wordt. Je kunt de printer ook in de kast zetten en voor gebruik eruit halen als je niet zo vaak print. Als je hem in de kast laat staan is het wel belangrijk dat de warmte goed wegkan als je langere tijd achter elkaar aan het printen bent.

3. Printer-ombouw maken

Ben je een beetje handig, dan kun je gewoon zelf een printer ombouw maken. Je maakt bijvoorbeeld een houten case die je over de printer heen kunt zetten als hij niet in gebruik is. De houten ombouw kun je vervolgens helemaal pimpen zodat hij mooi in je interieur past. Je kunt het ook functioneel gebruiken door er bovenin vakken te maken die je bijvoorbeeld gebruikt voor je pennen of andere spullen.

4. Bureaulade met printer

Heeft je bureau vrij grote laden? Dan is het misschien mogelijk om de printer gewoon in een lade te stoppen. Zo is hij meteen uit het zicht. Je zult hem er dan meestal wel uit moeten halen als je iets wilt printen, want doorgaans is er geen ruimte om de kleppen uit te klappen in de lade. Maar als je niet zo vaak print is het een prima oplossing.

5. Een mooie mand

Je kunt de printer ook in een mooie mand of kist zetten. Wil je de printer dan ook kunnen gebruiken? Dan kun je op de goede plek een stuk van de zijkant van de mand of kist opensnijden of zagen. Je hebt dan een gleuf waar de prints uitkomen. Hartstikke handig, want nu hoef je alleen nog af en toe het papier bij te vullen.

6. Draadloos printen

Bij vrijwel alle manieren om de printer weg te werken in je interieur is het praktisch om een draadloze printer te gebruiken. Je hoeft dan geen snoeren weg te werken. Bovendien is de printer dan een stuk flexibeler: je kunt hem gewoon verzetten als hij nu op een wat onhandige plek staat. Je kunt de printer ook verder weg zetten van je werkplek, wat ook gezonder voor je is.

De printer wegwerken in je interieur kan op verschillende manieren. Soms kun je hem prima in het volle zicht verwerken in je interieur. Maar meestal is het mooier om de printer ergens weg te stoppen waar hij niet meer in het zicht is. Zo kun je hem verwerken in een kast, mand, lade of andere opberger in de buurt van je computer. Heb je een draadloze printer, dan kun je hem ook op een andere plaats wegwerken. Ben jij bezig met het inrichten van je kantoor? Dan vind je hier nog meer inspirerende ideeën om je kantoor mooi en gezellig in te richten.

Related Posts