Home Klustips Je huis beter isoleren

Je huis beter isoleren

Door bouwsuper

Als je je huis beter wilt isoleren, dan zijn er diverse mogelijkheden om dit zelf te doen. De kieren bij ramen en deuren kun je bijvoorbeeld gemakkelijk wegwerken met zelfklevende rubberprofielen. Zo houd je de kou buiten de deur en de warmte lekker binnen. Ook als je niet zo heel erg handig bent, is het aanbrengen van isolatiemateriaal heel goed zelf te doen.

Besparen op de stookkosten
In een goed geïsoleerde woning bespaar je flink op de stookkosten. Een dak is het beste aan de binnenzijde te isoleren met glaswol. Dit materiaal zorgt bovendien ook nog eens voor een betere geluidsisolatie en in de zomer houd je met glaswol de warmte buiten. Het materiaal is met een scherp mes op maat te snijden en daardoor gemakkelijk te verwerken.

Ga aan de slag
Ook de buizen van de verwarming en de waterleiding zijn heel simpel te isoleren. In de bouwmarkt is buisisolatie verkrijgbaar in diverse maten. Met een paar uurtjes werk kom je al een heel eind. Dit soort investeringen betaalt zichzelf altijd terug. Daarnaast stijgt een goed geïsoleerd huis ook nog eens in waarde. Als je deze zomer aan de slag gaat, zit jij er in de winter weer warmpjes bij.

Related Posts