Home RuimteTuin 5x tuinontwerp ideeën voor een rijtjeshuis

5x tuinontwerp ideeën voor een rijtjeshuis

Door Joanne

Als je plannen hebt om de tuin eens flink aan te pakken, is wat inspiratie nooit overbodig. Vandaal delen we 5 leuke tuinideeën die geschikt zijn voor een rijtjeshuis. Omdat je meestal te maken hebt met een smal en/of klein oppervlak, moet je extra goed nadenken over het ontwerp. Vind je het lastig om zelf een duidelijk plan op te stellen? Laat dan een tuinontwerp rijtjeshuis op maat maken door een tuinarchitect. Door de onderstaande afbeeldingen te bekijken, kun je alvast bepalen welke stijl je het meeste aanspreekt.

1. Groene achtertuin met hoogteverschil

Wil je wat meer diepte creëren in de kleine tuin? Ga dan aan de slag met verschillende hoogtes. Maak een hoog en laag terras, wissel af met verschillende formaten planten en zorg voor een speels geheel. Het maakt de tuin erg levendig en interessant! Je kunt dit effect ’s avonds versterken door op meerdere plekken tuinverlichting te plaatsen.

2. Rijtjeshuis tuin met ronde vormen

De achtertuin van een rijtjeshuis is vaak strak en rechthoekig. Maar dat betekent niet dat er geen ronde vormen in het tuinontwerp terug kunnen komen. Hiermee maak je de tuin juist wat sfeervoller en ‘zachter’. Kijk maar naar het bovenstaande voorbeeld. Zowel in het terras, het grasveld en de schutting als bij de heerlijke hangstoel zie je ronde vormen terugkomen. Deze tuin zou nóg gezelliger worden als er hoge planten of struiken aan worden toegevoegd.

3. Natuurlijke tuin in Japanse stijl

Ben je gek op natuurlijke materialen en de Japanse sfeer? Laat dan zo veel mogelijk hout en steen terugkomen in de tuin. Vul dit aan met hoge bamboeplanten en een bamboe schutting. Ook kleine buxus bollen en lantaarns versterken deze stijl. Bij genoeg ruimte zou er zelfs nog een kleine vijver aan toegevoegd kunnen worden.

4. Afwisseling met heg en schutting

Als je nog op zoek bent naar een mooie tuinafscheiding, komt dit inspiratiebeeld wellicht goed van pas. Het laat zien hoe mooi de combinatie is van een eenvoudige houten schutting en een groene heg. Twijfel je of deze tuinafscheiding geschikt is voor jouw achtertuin? Vraag dan om advies bij een hoveniersbedrijf. Zij kunnen je verschillende ideeën voorleggen en het natuurlijk ook uitwerken. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Grasengroenhoveniers.

5. Moderne achtertuin met loungehoek

Wil je de tuin vooral gebruiken om te relaxen? Besteed dan extra aandacht aan het terras. Kies voor een mooie tegel of ga voor onderhoudsvriendelijke vlonders. Zorg voor een ruime opzet en koop een loungeset met een luxe uitstraling. Je kunt eenvoudig meer groen toevoegen met een aantal grote bloempotten.

Related Posts