Home Ruimte 6 tips om tot laat in de avond buiten te zitten

6 tips om tot laat in de avond buiten te zitten

Door Marieke
Buiten zitten tot in de late uurtjes

Als je een tuin of terras hebt dan wil je er natuurlijk optimaal gebruik van maken. Het is – vooral in de zomermaanden – heerlijk om tot in de late uurtjes buiten te zitten. Alleen koelt het in Nederland best snel af in de avond. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips om het toch tot in de late (of vroege) uurtjes aangenaam te hebben in je tuin.

Tip 1: Zorg voor warmte bij je zithoek

En dat kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een terrasverwarmer die flink wat warmte afgeeft zodat jij het niet koud krijgt als je geniet van een heerlijke zomeravond in je eigen tuin. Alleen, een terrasverwarmer is ideaal, maar geeft wat minder sfeer en gezelligheid. Wil je meer sfeer? Kies dan bijvoorbeeld voor een vuurtafel. Zo geniet je niet alleen van warmte van het vuur, maar ook van de gezellige sfeer dat het vlammenspel teweegbrengt. Dubbel genieten dus. Ook is het mogelijk om een vuurkorf of vuurschaal te laten branden en genieten van een echt houtgestookt vuurtje. Let er wel op dat een vuurkorf of vuurschaal niet onder een overkapping mag staan.

Tip 2: Zorg voor voldoende sfeerverlichting

Is je boek zo spannend dat deze nog uit moet voordat je gaat slapen? Een e-reader is ideaal omdat deze verlichting heeft en je geen lamp nodig hebt om toch te kunnen lezen. Lees je een papieren boek, dan is verlichting onmisbaar. Een vuurtafel geeft niet alleen veel warmte, maar ook licht. Twee vliegen in één klap dus. Ook kun je kiezen om sfeerverlichting in je tuin aan te brengen. Ga niet voor al te felle verlichting, maar kies voor subtiel. Bijvoorbeeld een slinger met verlichting. Een slinger hang je eenvoudig op en kun je ook makkelijk weer weghalen. Zo kun je de verlichting opbergen wanneer het buitenseizoen weer voorbij is.  

Tip 3: Houd rekening met insecten

Het nadeel van tot in de late uurtjes buiten zitten is dat de muggen constant om je heen zoeken. Kleine insecten die jouw avond flink kunnen verstoren. Zorg er daarom voor dat je je flink insmeert met een muggenspray voordat je buiten gaat zitten en dat je daarmee de muggen flink op afstand houdt.

Tip 4: Zorg voor een ultieme loungeplek

Als je tot in de late uurtjes buiten wilt zitten, dan wil je natuurlijk ook comfortabel zitten. Zorg voor een heerlijke loungebank of een tuinstoel waarin je urenlang kunt zitten (of liggen). Een stoel of bank moet natuurlijk wel comfortabel zijn. Met een comfortabele stoel of bank alleen ben je er niet, het loungeplekje moet natuurlijk ook gezellig zijn. Maak je loungehoek af door een gezellig buitentapijt onder de tafel te plaatsen, wat kussentjes in de hoeken van de bank, prachtige tuinposters aan de schutting of wand en een heerlijke fleecedeken om je zelf warm te houden. Je kunt kiezen voor een bonte verzameling aan vrolijke buitenkleuren, of kies voor een bepaalde stijl, kleur of sfeer.

Lees ook: De voordelen van een terrasoverkapping

Tip 5: Optimaal ontspannen in een hangmat of hangstoel

Een hangmat of een hangstoel biedt optimale ontspanning na een lange dag werken. Een hangmat is een plek waarin je het wel een aantal uurtjes kunt volhouden. Pas op dat je niet in slaap valt en vervolgens ’s nachts niet meer slaapt. Je kunt een hangmat tussen twee bomen of palen bevestigen, maar je kunt ook een speciale standaard aanschaffen waartussen je de hangmat kunt bevestigen. Je kunt deze standaard zelfs binnen plaatsen en binnenshuis genieten van een comfortabele hangmat.

Tip 6: Een lekker hapje en drankje

De avond is niet compleet zonder lekker hapje en drankje. Je kunt tijdens het avondeten de barbecue aansteken en heerlijk genieten van lekker eten. Heb je de vuurkorf of vuurschaal brandend, dan kun je knakworstjes warmen of marshmallows roosteren in het vuur. Een warme kop chocomelk maakt het geheel natuurlijk helemaal compleet.
En later op de avond? Maak een heerlijke borrelplank, neem een glas wijn erbij en het feest is compleet!

Wij hopen dat je met deze tips lang en tot in de late uurtjes kunt genieten van je tuin!

Lees ook: 5 handige producten die werken op zonne-energie
Lees ook: Besparen op het energieverbruik van de verlichting

Related Posts