Home RuimteTuin De voordelen van een terrasoverkapping

De voordelen van een terrasoverkapping

Door Joanne

Overweeg je om een terrasoverkapping aan te schaffen? Dan wil je hier natuurlijk eerst wat meer over weten. Wij hebben een aantal voordelen van een overkapping voor je op een rij gezet. Dat maakt de keuze waarschijnlijk een stuk eenvoudiger.

Je kunt langer buiten zitten onder een overkapping

Met een terrasoverkapping kun je veel langer genieten van jouw tuin en de buitenlucht. Je zit namelijk altijd droog en vaak ook meer uit de wind. Ook zorgt een overkapping ervoor dat de warmte langer wordt vastgehouden. Dat is heel handig in combinatie met een terrasverwarmer of een buitenkachel.

Het werkt zonwerend

Ook in de zomer kun je veel plezier hebben van een overkapping. Het werkt zonwerend waardoor je lekker koel in de schaduw kunt zitten. Daarnaast worden je tuinmeubels beschermt tegen het felle zonlicht. Hierdoor zullen deze minder snel verkleuren.

Het is eenvoudig te plaatsen

Een standaard overkapping is heel eenvoudig te plaatsen. Bij de houten overkappingen van BlokhuttenOutlet krijg je bijvoorbeeld een hele duidelijke handleiding. Hierdoor kun je het zelf of met een beetje hulp binnen een dag klaar hebben.

Je hebt geen vergunning nodig

Voor de meeste overkappingen heb je geen vergunning nodig. Er zijn wel een paar voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Deze regels kunnen per gemeente verschillen. Zorg er dus voor dat je hiervan op de hoogte bent.

Je kunt de tuinmeubelen buiten laten staan

Onder een terrasoverkapping staan de tuinmeubelen droog en meestal uit de zon. Hierdoor hoef je ze niet elke keer te verplaatsen naar de schuur of garage. Je hebt dus geen extra opbergruimte meer nodig voor tuinstoelen, tafels en bankjes.

Een houten overkapping is duurzaam

De meeste mensen kiezen voor een houten overkapping. Dit materiaal heeft een mooie en warme uitstraling. Het is daarnaast verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en texturen. Er zit dus altijd wel iets bij wat bij jouw tuin past. Hout is een duurzaam materiaal wat lang meegaat. Vooral hardhout heeft bijna geen onderhoud nodig.

Je kunt een terrasoverkapping op meerdere manieren toepassen

Een terrasoverkapping is geschikt voor verschillende plekken in de tuin. Je kunt het tegen het huis aan plaatsen en hiermee het terras overdekken. Het is ook mogelijk om de overkapping ergens anders in de tuin te zetten. Het is namelijk een stevige constructie die op zichzelf kan staan. Zodra de overkapping niet meer over een terras staat, noem je het eigenlijk een tuinoverkapping of een prieel.

 

Related Posts