Home materiaal Betere akoestiek in de badkamer: verminder galm en geluidsoverlast

Betere akoestiek in de badkamer: verminder galm en geluidsoverlast

Door bouwsuper
Betere akoestiek in de badkamer; verminder galm en geluidsoverlast

In een woonkamer zijn er eindeloos veel manieren om de akoestiek te verbeteren. Met een grote hoekbank, een vloerkleed en lange gordijnen is de galm zo verdwenen. Maar hoe pak je die vervelende galm in de badkamer aan? Hoe zorg je ervoor dat niet ieder geluid verandert in een kille echo en op welke manier kun je verdere geluidsoverlast voorkomen? Je leest de beste tips in dit artikel.

Ga voor een geluiddempende vloer

De vloer is een heel belangrijk element in de badkamer. In eerste instantie moet het bestand zijn tegen vocht. Daarnaast is het handig als de badkamervloer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is. Om tegelijkertijd de akoestiek te verbeteren, raden we aan om een geluiddempende vloer te laten leggen met al deze eigenschappen. Een gietvloer is hier het perfecte voorbeeld van! Gietvloeren zijn volledig naadloos en hebben een geluiddempende functie. Daarnaast is het goed te combineren met vloerverwarming. De vloersoort is verkrijgbaar in allerlei kleuren en soorten, waardoor er altijd een goede match te vinden is. Gietvloeren zijn geschikt voor iedere ruimte in je woning.

Kies de juiste ondervloer

Vergeet niet om te checken welke ondervloer de beste keuze is voor jouw badkamervloer. Dit is belangrijk voor de akoestiek en geluiddemping. Laat je bij voorkeur adviseren door een specialist om de juiste keuze te maken. Wil je een gietvloer in de badkamer laten leggen? Dan kun je advies vragen bij G-vloeren en een vrijblijvende offerte op maat aanvragen.

Laat geluidsisolatie monteren

Let bij een verbouwing of het opnieuw inrichten van de badkamer goed op de geluidsisolatie. Vaak is het mogelijk om direct een geluidsisolatieband, isolatiestrip of schuimrubber te laten monteren bij het sanitair. Hierdoor worden er minder trillingen overgedragen en is er dus minder geluidsoverlast. Dit is handig als je ‘s avonds nog een douche wil nemen terwijl iedereen al in bed ligt.

Maak gebruik van akoestische panelen

In een hele grote badkamer kun je de galm verminderen door akoestische panelen aan de muur te bevestigen. Let er altijd op dat het materiaal vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Tegenwoordig zijn er hele stijlvolle panelen verkrijgbaar met een sfeervolle houtlook. Je verbetert dus niet alleen de akoestiek, maar ook de sfeer in de badkamer.

Hang geluiddempende raamdecoratie op

Hang geluiddempende raamdecoratie op

Extra lange gordijnen van een dik materiaal hebben de beste geluiddempende functie. Helaas is deze vorm van raamdecoratie niet handig in een vochtige badkamer. Ga daarom op zoek naar andere raambekleding die de galm kan verminderen. Denk aan vochtbestendige plisségordijnen, rolgordijnen of jaloezieën.

Leg een grote badmat neer

Zelfs een eenvoudige toevoeging als een badmat draagt bij aan een betere akoestiek in de badkamer. Koop een extra grote en hoogpolige badmat voor het beste effect. Meerdere kleine badmatten van een dik materiaal zijn natuurlijk ook prima.

Decoreer de badkamer met planten

Tot slot is het belangrijk om de badkamer te decoreren. Niet alleen om het gezelliger te maken, maar vooral omdat extra items de galm kunnen verminderen. Heb je geen idee welke accessoires je kunt gebruiken in de badkamer? Koop dan simpelweg een aantal planten die houden van een hoge luchtvochtigheid. Als er helemaal geen daglicht in de badkamer is, zijn mooie kunstplanten met grote bladeren een goed alternatief.

Related Posts