Home materiaal Onmisbare auto onderhoudsproducten voor in je garage

Onmisbare auto onderhoudsproducten voor in je garage

Door bouwsuper
Onmisbare auto onderhoudsproducten voor in je garage

Vind je het geen probleem om zelf kleine auto onderhoudsklusjes uit te voeren? Of is sleutelen aan auto’s zelfs een grote hobby? Dan mogen de auto onderhoudsproducten uit dit artikel absoluut niet ontbreken in jouw garage. De kans is groot dat deze producten regelmatig goed van pas komen.

Reinigingsproducten

Zorg ervoor dat je reinigingsproducten voor verschillende materialen in jouw garage hebt staan. Denk aan vlekverwijderaars voor de bekleding, een speciale kunststofreiniger en reinigers om vinyl of rubber mee te behandelen. Met een reinigingsmiddel voor een specifiek materiaal krijg je nou eenmaal een beter resultaat dan met een zogenaamde allesreiniger.

Polijstmiddelen

Wil je de auto (of een ander vervoersmiddel) niet alleen schoonhouden, maar ook zo lang mogelijk als nieuw laten lijken? Voeg dan ook nog een aantal polijstmiddelen toe aan jouw collectie. Hiermee kun je oppervlaktes weer blinkend schoon krijgen, de doffe look verwijderen en zelfs kleine krasjes wegwerken.

Roestomvormers

Als er sprake is van roest op de auto, kun je beter gebruik maken van een roestverwijderaar of roestomvormer. Met het middel Ranex Rustbuster kun je de roestplekken gemakkelijk wegpoetsen. Daarnaast geef je de auto hiermee een beschermlaag om nieuwe roestplekken tegen te gaan. Het is belangrijk om roest zo snel mogelijk te behandelen om schade aan de auto te voorkomen.

Technische sprays

Technische sprays

Ook een variatie aan technische sprays is een goede toevoeging aan jouw garage. Er zijn zowel multifunctionele sprays met meerdere functies als sprays voor hele specifieke doeleinden. Een aantal handige opties zijn: sprays voor reiniging, ontvetten, bescherming, smering, koeling en afdichting.

Banden reparatiespray

Een andere onmisbare spray die we apart willen benoemen, is de anti lek spray. Met deze banden reparatiespray kun je op een snelle manier een lekke band repareren. Bijvoorbeeld wanneer je geen tijd hebt om de autoband te plakken of geen nieuwe band binnen handbereik hebt. Omdat een anti lek spray vooral bedoeld is voor noodgevallen, raden we aan om het altijd mee te nemen in de auto. Bewaar dus een paar reparatiesprays als voorraad in de garage, maar neem er ook zeker eentje mee zodra je op reis gaat. Er zijn daarnaast handige anti lek sprays voor fietsen verkrijgbaar.

Montagepasta’s

Er zijn veel verschillende soorten montagepasta’s verkrijgbaar. Onder andere pasta’s om de banden beter aan de wielvelgen te laten hechten of montagepasta’s die werken als geluiddempers. Zowel bij het gebruik van sprays als montagepasta’s is het erg belangrijk om van tevoren de gebruiksaanwijzing door te lezen.

Auto motorolie

Het is altijd handig om motorolie in de garage te hebben voor het onderhoud van je auto. De olie smeert de motor, waardoor er minder wrijving ontstaat tussen de verschillende onderdelen. Ook is het belangrijk voor de reiniging, bescherming en koeling van de motor. Het is verstandig om het oliepeil van de auto regelmatig te checken en de motorolie op tijd te vervangen. Dit is een heel eenvoudig klusje waar je echt niet voor naar de autogarage hoeft te rijden. Als je er gewoon voor zorgt dat er altijd olie in je eigen garage staat, kun je het op ieder gewenst moment zelf vervangen.

Related Posts