Home RuimteWoonkamer Tien tips voor glasvezelbehang verwijderen

Tien tips voor glasvezelbehang verwijderen

Door bouwsuper
Glasvezelbehang verwijderen met plamuurmes

Het verwijderen van gewoon behang is niet zo moeilijk, maar bij het verwijderen van glasvezelbehang moet je rekening houden met een wat zwaardere klus. Glasvezelbehang laat namelijk niet zomaar los van de muur en dit betekent dat je flink je best moet doen om het behang te verwijderen. Heb jij glasvezelbehang op de muur zitten waar je vanaf wil? Gebruik dan de tien tips in dit artikel om het behang op de juiste manier en met zo min mogelijk inspanning te verwijderen.

Dit heb je nodig voor het verwijderen van glasvezelbehang

Wil je aan de slag zonder dat je steeds naar de bouwmarkt moet omdat je een bepaald gereedschap mist? We geven een lijstje met benodigdheden zodat je alles in één keer kunt aanschaffen en je niet steeds je werk hoeft te onderbreken omdat je wat mist.

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

STOP Met Dromen en Begin te Bouwen Aan Jouw Doe-Het-Zelf Project Met Meer dan 10.000 Bouwtekeningen!

Al meer dan 21.000 doe-het-zelvers gingen je voor!

Tijdelijk slechts €67,-

Gebruik een stoommachine bij ongeverfd behang

Heb je glasvezelbehang zonder laagje verf, dan kun je een stoommachine gebruiken om de lijmlaag onder het behang te laten smelten. Is de lijm gesmolten, dan kun je het behang eenvoudig verwijderen. Is het behang wel geverfd of zit er een heel dikke lijmlaag onder het behang, dan kun je geen stoommachine gebruiken om het behang te verwijderen. Een stoommachine kun je o.a. bij de Praxis bestellen.

Verwijder het behang met water

Je kunt er ook voor kiezen om glasvezelbehang met water te verwijderen. Dit doe je niet zomaar, maar door eerst wat inkepingen in het behang aan te brengen. Hoe meer perforaties er in het behang zitten, hoe beter het water kan intrekken en hoe gemakkelijker je het behang kunt verwijderen.

Koop een behangperforator om inkepingen te maken

Er zijn speciale apparaten die je kunt gebruiken om inkepingen te maken in het behang, zodat je het behang gemakkelijker kunt verwijderen. Door een behangperforator aan te schaffen, gaat glasvezelbehang verwijderen gemakkelijker en sneller. Je kunt een behangperforator o.a. bestellen bij Bol.com

Bescherm de vloer met een groot zeil

Zeker als je gebruik maakt van water om het glasvezelbehang van de muur te halen, is het een klus waar veel troep bij vrijkomt. Door een zeil op de vloer onder de muur neer te leggen, voorkom je dat je uren moet poetsen na het verwijderen van het behang of dat de vloer zelfs kapot gaat door het project.

Schakel de stroom uit als je met water gaat werken

De meeste mensen die water gebruiken om glasvezelbehang te verwijderen, dekken de stopcontacten af en denken dat ze op deze manier volledig veilig werken. Het afdekken van stopcontacten is inderdaad verstandig, maar op deze manier werk je nog niet honderd procent veilig. Wil je echt volledig veilig werken, dan zet je de stroom even helemaal uit.

Lees ook: 8 creatieve ideeën met restjes behang

Glasvezelbehang verwijderen doe je zo

Verwijder alle resten met een krabber

Als je glasvezelbehang hebt verwijderd, blijven er altijd nog wat lijm- en behangresten op de muur zitten. Om deze resten helemaal te verwijderen, maak je gebruik van een speciale krabber.

Maak het afsteken van restjes gemakkelijker met water

Het afsteken van kleine stukjes behang met een krabber lijkt eenvoudig en niet veel werk, maar dit kan toch veel tijd en energie kosten. Om het volledig verwijderen van de restjes behang gemakkelijker te maken en sneller te laten verlopen, kun je gebruik maken van water. Neem een spons, maak de stukjes behang op de muur flink nat en laat het water even goed intrekken. Zijn de restjes behang nat, dan gaat het afsteken van de restjes gemakkelijker.

Verwijder kleine stukjes behang met schuurpapier

Zitten er nog kleine oneffenheden in de muur door kleine restjes behang? Dan kun je schuurpapier gebruiken om deze restjes te verwijderen. Let op: dit werkt alleen bij kleine stukjes behang die op de muur zijn achtergebleven. Grotere stukken behang kun je beter afsteken met een speciale krabber.

Gebruik een muurvuller om eventuele gaten op te vullen

Door het afsteken van restjes behang kunnen er gaten in de muur komen. Door gebruik te maken van de juiste muurvuller, kun je de gaten in de muur opvullen en zitten er geen beschadigingen meer in de wand.

Verwijder het glasvezelbehang samen

Wij raden je aan om het verwijderen van glasvezelbehang altijd met minimaal twee personen te doen. Niet alleen omdat het project vrij lang kan duren, maar ook omdat het best een vervelende klus is.

Klaar? Aan de slag!

Heb je alle bovenstaande tips goed doorgelezen en ben je er helemaal klaar voor? Ga dan aan de slag met het verwijderen van het glasvezelbehang met alle bovenstaande tips in je achterhoofd.

Lees ook: Waarom kiezen voor behang op de muur
Lees ook: Zelf behangen; dit heb je allemaal nodig

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.