Home RuimteBadkamer Tien tips voor het kitten van je badkamer

Tien tips voor het kitten van je badkamer

Door bouwsuper
Kitten van de badkamer; 10 tips

In de badkamer wordt veel gebruik gemaakt van siliconenkit om de boel netjes af te werken. Je kunt een professional inhuren voor het aanbrengen van kit, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Omdat badkamer kitten geen moeilijke klus is, kiezen veel doe-het-zelvers ervoor om deze klus zelf uit te voeren. Ben jij dit ook van plan en wil je dat het eindresultaat helemaal aan jouw eisen en verwachtingen voldoet? Gebruik dan de tien tips in dit artikel om jouw badkamer op het hoogste niveau af te kitten.

Koop siliconenkit in de juiste kleur

Siliconenkit wordt aangeboden in diverse kleuren. Je kunt witte of transparante kit kopen, maar je kunt ook siliconenkit kopen in een kleur die bij de rest van jouw badkamer past. Voor het mooiste eindresultaat kies je altijd een kleur kit die bij het interieur van de ruimte past, ook als dit een andere kleur is dan transparant of wit.

Zit er nog oude kit? Verwijder deze laag dan eerst

Het ziet er niet mooi uit als je een nieuwe laag kit aanbrengt op een oude laag kit. Zit er nog een oude laag met siliconenkit op een te kitten oppervlak, dan verwijder je deze laag eerst voor je een nieuwe laag aan gaat brengen.

Gebruik overschilderbare kit als je de laag nog wil overschilderen

Ben je van plan om de laag kit over te schilderen in de gewenste kleur, dan schaf je altijd overschilderbare kit aan. Heb je geen overschilderbare kit gekocht, dan kun je de aangebrachte laag kit niet meer overschilderen.

Werk langzaam en nauwkeurig

Het aanbrengen van kit in de badkamer is niet lastig, maar je moet dit niet te snel willen doen. Werk je te snel, dan komen er lelijke vormen in de kit (door trillende handjes of het te snel bewegen van de armen) of wordt de kit ongelijk aangebracht.

Oefen eerst met het aanbrengen van kit

Voor je aan het werk gaat, moet je er even achter zien te komen hoe hard je in de tube met kit moet knijpen om de juiste hoeveelheid siliconenkit op het oppervlak te krijgen. Dit kun je het beste doen door even te oefenen met kitten, het liefst op een stukje karton of papier of een oppervlak dat je niet goed kunt zien.

Maak het oppervlak altijd eerst schoon en droog

Wat je ook gaat kitten in de badkamer: het te kitten oppervlak moet altijd schoon en droog zijn. Ga je de toiletpot aan de vloer kitten, dan zorg je er altijd voor dat zowel de toiletpot als de vloer eerst helemaal schoon en droog zijn voor je aan het werk gaat.

Breng plakband aan op de plekken waar geen kit mag komen

Voor je het weet heb je te veel kit aangebracht en zit het spul overal. Om te voorkomen dat je hele badkamer onder de kit zit, breng je plakband aan op de plekken waar je met kit gaat werken en waar geen kit op mag komen.

Druk de kit aan

Na het aanbrengen van de kit maak je je vinger nat met een beetje water met afwasmiddel. Nu haal je je vinger over de aangebrachte kitlaag aan, zodat de siliconenkit goed wordt aangedrukt.

Lees ook: Tips voor het aanbrengen van siliconenkit

Siliconenkit overschilderen doe je zo

Druk de kit altijd aan met een natte vinger

Het is belangrijk om met een vochtige vinger te werken bij het aandrukken van de siliconenkit. Doe je dit niet, dan blijft je vinger aan de siliconenkit plakken en dit zie je zeker terug in het eindresultaat.

Controleer altijd hoe lang de kit moet drogen

Heb je de kit aangebracht, dan is het belangrijk dat de laag kit lang genoeg kan drogen. Check op de verpakking van de siliconenkit hoe lang jouw kit moet drogen en je weet precies wanneer je de badkamer weer kunt gebruiken.

Aan de slag!

Heb je bovenstaande tien tips goed doorgelezen, dan kun je aan de slag met badkamer kitten. Houd je alle tips in je achterhoofd tijdens het werken, dan kan dit eigenlijk niet mis gaan.

Lees ook: Kitten; hoe doe je dat (niet)?
Lees ook: Siliconenkit overschilderen; zo doe je dat

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.