Home Wonen 8 creatieve ideeën met restjes behang

8 creatieve ideeën met restjes behang

Door Marieke
Behang

Met behang kun je natuurlijk je muur behangen. Vanzelfsprekend. Na het behangen van je muren heb je vaak nog een stuk van een rol behang over. Maar wat doe je er dan mee? Je kunt het bewaren voor als het een keer nodig mocht zijn om een stukje opnieuw te behangen (je weet natuurlijk maar nooit met kleine kinderen ;-)), maar als je even op Pinterest gaat zoeken op wat je kunt doen met restjes behang, dan vind je ontzettend veel creatieve ideeën. Wij verzamelden er een aantal op dit bord. In dit artikel lichten we 8 leuke, creatieve, bijzondere, originele en mooie ideeën uit. Sommige ideeën zijn heel simpel en eenvoudig, andere ideeën zijn wat moeilijk, maar zó gaaf!

Houten letters

Dit eerste idee is simpel en eenvoudig om te maken, maar het effect is ontzettend leuk. Koop houten letters en beplak deze met behang. Het is ontzettend leuk om de naam van je zoon of dochter te nemen en daar het behang van de kinderkamer voor te gebruiken. Zet de letters in de vensterbank of op een plankje aan de muur!

Behangboom

Om met deze behangboom nog even op de kinderkamer te blijven. Van bruin behang maak je een boomstam en takken en plak die op de muur. Van bijpassend vrolijk behang knip je bladeren uit en hangt deze aan de takken van de boom. Vogeltjes, eekhoorntjes en uiltjes maken de boom helemaal af!

Vogelhuisje

In de bovenstaande behangboom kun je ook een vogelhuisje hangen. Een houten vogelhuisje kun je beplakken met behang. Erg simpel, maar een prachtig en vrolijk resultaat.

Fotoschilderij met behang

Het ziet er ingewikkeld uit, maar dat is het eigenlijk niet. Maak een foto van je kind(eren) vanaf de zijkant. Print deze foto uit op A4-formaat. Knip het uit en trek het over op behang en knip ook dat uit. Beplak een canvasdoek met een andere kleur behang. Plak daar de silhouet op. Hiermee heb je prachtige schilderijen van bijvoorbeeld je kinderen aan de muur hangen.

Opstapkrukje

Ze zijn zo handig die opstapkrukjes van de Ikea. Wie heeft er niet één in huis kun je je bijna afvragen. Maar ze zijn wel saai. Geef het krukje een likje verf in de kleur naar wens en beplak de treetjes met behangresten. Wie wil dit nu niet in huis!

De trap

De stootborden van de trap zijn vaak heel saai. Van je trap kun je zo iets geweldig moois maken met behang. Beplak de stootborden met een strook behang en je trap heeft ineens een heel andere uitstraling. Heb je een rechte trap? Dan kun je ook voor een rol fotobehang kiezen. Daarmee heb je echt wat bijzonders in huis.

Meetlat

Eigenlijk is de giraf van deze foto een muursticker, maar dit kun je ook zelf heel makkelijk maken met behang. Hiervoor kun je een kleurplaat van een giraf uitprinten, in kleine stukjes knippen en elk stukje vergroot kopiëren. De vergrootte stukjes plak je aan elkaar. Nu kun je de giraf overtrekken op behangpapier. Knip het uit en plak het op. Hang en centimeter uit de bek van de giraf. Zorg er natuurlijk wel voor de bek van de giraf of de centimeter op de juiste hoogte hangt. Zo heb je een mooie en originele meetlat voor de kinderkamer.

Kast

Creëer extra kleur en vrolijkheid door de binnenkant (of juist de buitenkant) van de kast te beplakken met behangresten. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Het is in ieder geval niet moeilijk.

Een laatste tip

Heb je voor een projectje maar een paar kleine stukjes behangpapier nodig? Bij diverse behangwinkels en bouwmarkten liggen vaak kleine stukjes behang die je mee naar huis kunt nemen.

Heb jij nog andere creatieve ideeën met behangresten?

Related Posts