Home RuimteTuin De voordelen van een buitendouche

De voordelen van een buitendouche

Door Marieke
Buitendouche

Wanneer je in de zomer wegsmelt bij de hoge temperaturen, dan is er niets fijners om even een verkoelende duik in het zwembad te nemen. Het liefst in je eigen achtertuin. Een zwembad in de tuin is de laatste jaren een opkomende trend. Een buitendouche in je eigen achtertuin is ook een opkomende trend die de laatste jaren zichtbaar is. In dit artikel vertellen wij je waarom een buitendouche een echte must have in elke achtertuin is en waar je op moet letten bij de aanschaf van een buitendouche.

De voordelen van een buitendouche

Een buitendouche; het klinkt misschien wat gek. Waarom zou je een douche in de tuin hebben terwijl je ook gewoon binnen kunt douchen. Toch zijn er een flink aantal voordelen van een douche buiten te noemen. Wij vertellen je ze.

Afkoelen. Letterlijk.

Tijdens een hittegolf in de zomermaanden is het fijn om verkoeling te zoeken. Natuurlijk kan dat gewoon in de douche binnen, maar met zulke temperaturen is het gewoon fijn als je buiten verkoeling kunt zoeken. Dit kan in een zwembad, maar ook een buitendouche is hiervoor ideaal. Met één druk op de knop heb je koud water. Bovendien, een buitendouche vergt ook nauwelijks onderhoud, terwijl je met een zwembad veel meer werkt hebt om deze te vullen, te legen en schoon te maken. De voordelen van een zwembad, maar niet te nadelen. Hoe fijn!

Ideaal met kinderen

Een buitendouche is ontzettend praktisch als je een paar kinderen hebt rondlopen die het superfijn vinden om buiten te spelen en daarbij heerlijk vies te worden. Wat is er nu leuker om met modder en zand te spelen. Maar het opruimen van de moddervoetstappen en de vieze kleren is vaak voor mama. Een buitendouche is dan hartstikke handig. Voordat je kinderen naar binnen gaan laat je ze eerst afspoelen onder de buitendouche en op die manier kun jij al het zand en modder heerlijk buiten laten. Scheelt jou weer schoonmaken.

Ook ideaal voor huisdieren

Niet alleen kinderen vinden het fijn om in het zand en de modder te spelen, ook honden vinden het fijn om lekker in de modder te rollen. Heb je geen zin in die modderpoten in je woonkamer? Zie daar de oplossing; een buitendouche.

Hygiënisch

Ook als je een zwembad in de tuin hebt, is een buitendouche een verstandige keuze. Door eerst te gaan douchen voordat je een duik neemt in het zwembad, komt er minder vuil in het zwemwater terecht. Maar ook na het zwemmen is het fijn om eerst even een douche te nemen om het chloorwater van je af te spoelen.

Lees ook: Beste buitendouche van 2021

Waar let je op bij de aanschaf van een buitendouche

Hebben wij je overtuigd? Dan is het tijd om een buitendouche aan te schaffen. Nu zijn er zoveel mogelijkheden en opties dat het niet verstandig is om over één nacht ijs te gaan. Er zijn een paar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een buitendouche.

Plaats van de douche

Het is ontzettend belangrijk om goed te kijken naar de plek waar je de buitendouche wilt installeren. Het is natuurlijk niet handig als al het water zomaar via de achterdeur je huis binnenstroomt. Denk dus goed na over de afwatering en zorg ervoor dat het water goed de grond in kan trekken. Ook is het van belang om op je privacy te letten. Plaats de buitendouche bijvoorbeeld achter een schutting of heg als je niet wilt dat je buren je ziet. Maar let er ook op dat jouw buren weer geen last zullen krijgen van het gespetter.

Hoogte van de buitendouche

Ben je lang? Dan is het goed om te kijken naar de maximale hoogte van de buitendouche. Er zijn ook douches verkrijgbaar die in hoogte verstelbaar zijn, net als de douche in jouw badkamer. Ideaal voor gezinnen met kinderen waarbij het lengteverschil nog groot is. Er zijn zelfs douches verkrijgbaar met een voetendouche. Handig om eventjes je voeten af te spoelen als deze vies zijn geworden.

Warm water

Wil je een douche waar ook warm water uit stroomt? Kies dan bijvoorbeeld voor een buitendouche op zonne-energie. Op zonnige dagen wordt het water in de opslagtank verwarmd en met een mengkraan kun je het water op temperatuur brengen. Duurzaam, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de portemonnee.

Lees ook: De voordelen van een buitenkraan
Lees ook: Buitenkraan aanleggen: zo doe je dat!

Related Posts