Home Gereedschap Waarom een disselslot kopen?

Waarom een disselslot kopen?

Door bouwsuper
Waarom een disselslot kopen?

De zomer is in aantocht, het klus- en vakantieseizoen gaat binnenkort weer van start. Mensen trekken er volop uit met hun aanhanger of caravan. Reden genoeg om deze goed te beveiligen tegen diefstal. Het zou namelijk zonde zijn wanneer jouw peperdure aanhanger of caravan gestolen wordt. In deze blog leggen we je uit wat de voordelen zijn van een disselslot en welke soorten disselsloten er op de markt zijn.

Wat is een disselslot?

Een disselslot is onmisbaar voor het beveiligen van aanhangwagens en caravans. Het is een antidiefstal voorziening die vaak op de dissel wordt gemonteerd. Een disselslot voorkomt dat een dief een trailer, aanhanger of caravan aan zijn trekhaak kan koppelen. Het voornaamste kenmerk van een disselslot is dat de metalen koker gebruikt wordt om over het uiteinde van de dissel te bevestigen.
Een ander groot voordeel van een disselslot is, is dat deze vrijwel

Voor het kopen een disselslot is de keuze reuze

Voor het kopen een disselslot is de keuze reuze

We kunnen ons voorstellen dat je door de verschillende disselsloten, het disselslot voor jou niet snel weet te vinden. Daarom hebben we een lijstje samengesteld van de meest gebruikte disselsloten:

Koker disselslot

Dit type disselslot is universeel toepasbaar en is daarom ook een veel gebruikt slot. De koker kan gemakkelijk om de koppeling heen. Vervolgens wordt de pen er doorheen geschoven waaraan het slot wordt bevestigd.

Onderbouw disselslot

disselsloten voor de onderbouw van een caravan of aanhanger bestaan uit twee componenten. Een deel dat altijd bevestigd is en een lost (gekeurd) hangslot. Dit soort disselsloten zijn er in de meeste gevallen in een goedgekeurde versie (SCM) en ongekeurd.

AL-KO disselslot

AL-KO beschikt over hun eigen disselsloten die over de koppelingen heen passen. Het is verstandig om er goed op te letten wat voor type koppeling je bezit omdat het met een AL-KO disselslot nogal precies komt.

Disselslot voor een caravan

Caravans hebben vaak dezelfde type koppeling als een aanhanger. Dit betekent dat je ook hetzelfde disselslot voor je caravan kan gebruiken. Het komt ook voor dat caravans zijn uitgerust met een stabiliteitskoppeling (deze staan ook wel bekend als anti slingerkoppeling). Voor een AKS3004 heeft aanhangwagendirect een eigen slot van AL-KO. Als je een anti slinger koppeling van Winterhoff bezit dan past hier ook een Condor slot op van Double lock.

Een verzekerd SCM disselslot:

Speel je het liever veilig? Dan kun je overwegen om een SCM gekeurd disselslot te kopen. Dit betekent dat een disselslot door het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid (het CCV) is ontwikkeld. Zij onderzoeken verschillende keurmerken, waaronder het SCM keurmerk welke voor aanhangers en caravans gebruikt wordt.
Check altijd wel even bij je verzekering of je het keurmerk nodig hebt. Dit om onaangename verrassingen uit de weg te gaan wanneer blijkt dat je niet gedekt bent door verkeerd gebruik van het disselslot.

Meer weten over een disselslot?

Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment van verschillende disselsloten. Voor vragen of advies kun je vrijblijvend contact op nemen. Ze helpen je graag bij het kiezen van het juiste disselslot voor jouw aanhanger. Zo kun jij straks met een gerust hart je kluswerkzaamheden uitvoeren, of lekker met je caravan op vakantie gaan.

Related Posts