Home Klustips Vijf tips voor het wegwerken van kabels

Vijf tips voor het wegwerken van kabels

Door bouwsuper
5 tips voor het wegwerken van kabels

Je gebruikt de vele elektrische apparaten in huis dagelijks en je kunt ze waarschijnlijk echt niet missen, maar elektrische apparaten brengen ook vele ontsierende kabels met zich mee. Stoor jij je ontzettend aan de vele kabels in huis en wil je deze op een subtiele manier wegwerken? Elektrobode.nl legt in dit artikel uit hoe je dit kunt doen.

Tip 1: gebruik tie-wraps om kabels samen te binden

Bij een gemiddeld bureau staat een computerkast, een computerscherm, een toetsenbord, een printer en eventueel nog accessoires als boxjes, een extra harde schijf en ga zo maar door. Kijk je onder je bureau, dan zie je hier een hele verzameling aan kabels. Vind je het vervelend dat alle losse kabels onder het bureau lijken te woekeren? Dan kun je dit oplossen door de kabels samen te binden met tie-wraps. Je ziet de kabels nog wel zitten, maar de wirwar van kabels is verdwenen en het geheel ziet er veel netter uit.

Tip 2: maak kabels niet te lang bij het aanleggen van kabels

Ga je nieuwe kabels aanleggen, dan heb je nog invloed op de lengte van de kabels die je plaatst. Het is misschien aantrekkelijk om een extra lange kabel aan te leggen om zeker te weten dat de kabel een specifieke afstand haalt, maar dit kun je beter niet doen. Maak je de kabels te lang, dan heb je alleen maar meer kabels om weg te werken. Bij het aanleggen van kabels kun je veel gedoe voorkomen door de kabels gewoon niet te lang te maken.

Tip 3: gebruik plinten om kabels in weg te werken

Er zijn speciale plinten die je kunt gebruiken om kabels weg te werken. Dit zijn plinten met een tussenruimte in het midden, die je niet ziet maar waar je wel eenvoudig meerdere kabels in kunt verwerken. Je hoefde de plinten niet overal te gebruiken. Je kunt dit wel doen in een ruimte waar je veel kabels weg moet werken. Denk hierbij aan de woonkamer, maar ook aan de keuken.

Tip 4: gebruik haakjes om je kabels tegen de plinten te zetten

Heb je geen zin om je plinten helemaal te moeten vervangen voor kabels wegwerken. Dan kun je ook speciale haakjes kopen om je kabel tegen de plint weg te werken. Je ziet de kabel nog wel zitten. Maar omdat de kabel strak tegen de plint aan ligt valt de draad helemaal niet op. Bijkomend voordeel: je hebt de haakjes zo in de plint geslagen, simpelweg door een hamer te gebruiken.

Lees ook: 5 tips voor het doortrekken van de coax kabel

Wegwerken van kabels; 5 tips

Tip 5: gebruik latjes om je kabels onder weg te werken

De laatste tip die je kunt gebruiken voor kabels wegwerken, is het aanschaffen van speciale latjes om de kabels onder te doen. Deze latjes werken hetzelfde als de plinten, maar dan gaat het om kleine, dunne en eenvoudige latjes die je over een kabel heen plaatst. Het is dus geen plint, maar een soort dunne plint die je over de kabel heen kan leggen. De latjes worden voornamelijk gebruikt voor het wegwerken van kabels tegen een muur, voor een elektrisch apparaat dat wat hoger staat. Denk hierbij aan een boxje, maar ook aan een bewakingscamera.

Kies de beste manier om je kabels weg te werken

Zoals je ziet, zijn er verschillende manieren om je kabels gemakkelijk, snel en zonder een te grote investering goed weg te werken. Kies de beste manier of de manier die je het gemakkelijkst vindt. En begin meteen met het wegwerken van die vervelende en ontsierende kabels in huis.

Lees ook: Wanneer moet je een elektricien inschakelen?
Lees ook: 7 veelgemaakte fouten bij het solderen

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.