Home Ruimte Schimmel in je badkamer verwijderen

Schimmel in je badkamer verwijderen

Door bouwsuper

Schimmel in de badkamer is een vaak voorkomend verschijnsel. Het is niet alleen storend om vieze plekken op de muren te hebben maar het is nog eens ongezond ook. Maar wat is de reden dat er schimmel in je badkamer is? Hoe kun je schimmel in de badkamer verwijderen? En beter nog, wat kan je eraan doen om dit in de toekomst te vermijden?

Ontstaan van schimmel in de badkamer

Wanneer je je doucht of baadt in de badkamer produceer je erg veel waterdamp. Deze waterdamp zal snel beginnen condenseren als deze niet goed geventileerd wordt. Een probleem die zich in veel badkamers voordoet. Dit kan je opmerken door het feit dat er dan hele kleine waterdruppeltjes op de muur, spiegels en het plafond zullen ontstaan. De muren en plafonds in een badkamer zijn vaak poreus van oppervlak waardoor ze in staat zijn een deel van dit vocht op te nemen. Meteen een erg goede voedingsbodem voor schimmels.

Schimmel badkamer verwijderen

Misschien heb je al last van schimmel in je badkamer en kom je op deze manier bij dit artikel uit. Wel, dan ben je meteen op het juiste adres want hier geven we enkele tips om schimmel badkamer verwijderen. Je kan schimmel in de badkamer op verschillende manieren gaan verwijderen. Vooraleer je start is het belangrijk om rubberen handschoenen aan te trekken en de badkamer goed te ventileren. Je zal namelijk met bijtende, chemische producten werken. Let dus zeker op dat je deze niet in je ogen of op je huid krijgt. Om de schimmel te verwijderen kan je gebruik maken van een speciale schimmelvreter of je kan zelf een bleekwateroplossing maken door één deel bleekwater met drie delen water te mengen. Om schadelijke effecten op je muur of plafond te vermijden probeer je dit product best eens uit om een niet al te zichtbare plaats. Je kan het product openwrijven op het schimmeloppervlak met behulp van een borstel, spons of een doek. Het kan gebeuren dat je dit een aantal keer zal moeten doen als het om een hardnekkige schimmel gaat. Gaat het om een delicate plaats, dan beperk je je beter tot het deppen van de vlek. Laat nadien het product even inwerken vooraleer je het terug proper maakt met water.

Als het resultaat niet is wat je vooraf had gehoopt omdat niet alle plekken kunnen worden verwijderd, dan kan je ervoor kiezen om de muur opnieuw te gaan verven. Hier kan je kiezen voor een speciaal schimmelwerende primer die ervoor zorgt dat je in de toekomst minder snel last zal krijgen van schimmels in je badkamer. Voor kieren, gaten en voegen kan je gebruik maken van een schimmelwerend silicone.

Schimmel bestrijden en voorkomen

Je bent nu misschien wel af van de schimmelplekken in je badkamer maar we veronderstellen dat het de bedoeling is dat je deze nu vermijdt in de toekomst. De vaakst voorkomende reden van schimmel in de badkamer is een slechte ventilatie. De meest eenvoudige oplossing is de badkamer op een natuurlijke manier gaan ventileren. Dit kan door een ventilatierooster in het raam te maken of door het raam tijdens en na het gebruiken van de badkamer open te zetten zodat het kan ventileren.

Dit is echter niet altijd mogelijk en ook hiervoor bestaat een oplossing. Mensen die de badkamer niet kunnen verluchten, kunnen kiezen voor mechanische ventilatie. Door een badkamerventilator te installeren voer je de vochtige lucht op een efficiënte manier af waardoor de badkamer sneller droogt.

Heb je last van schimmels in je badkamer, dan hoef je niet al te snel te panikeren. Dit probleem kan je immers makkelijk zelf oplossen door bovenstaande methodes. Kies je voor een mechanisch ventilatiesysteem, dan kan je dit al vrij goedkoop aanschaffen. Eens je badkamer goed geventileerd is zal je nooit meer last hebben van schimmels.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.