Klustips Tips voor het verven van een betonnen muur

Gepubliceerd op 12 december, 2016 | door bouwsuper

1

Tips voor het verven van een betonnen muur

Veel mensen vinden de kleur van een betonnen muur niet mooi. Om de muur een andere kleur te geven, kiezen ze voor betonnen muur verven. Ben jij ook van plan om jouw betonnen muur een lik verf te geven? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt raadplegen om dit op de juiste manier te doen.
Tips voor het verven van een betonnen muur

Bron afbeelding

Behandel de muur eerst voor

Het eindresultaat van betonnen muur verven is het mooist als je de muur op de juiste manier voorbehandelt. Dit betekent in ieder geval dat je eventuele gaten of deukjes in de muur wegwerkt door gebruik te maken van Allesvuller. Breng de Allesvuller niet te dik aan, want dan komt er weer reliëf in de muur en dit wil je voorkomen. Ook kun je speciale verf aanbrengen die voorkomt dat de muur te veel vocht opneemt na het verven, zoals Alabastine Voorstrijk Zuiging. Vraag aan de verfspecialist welke verf je het beste kunt gebruiken om de muur voor te behandelen en je weet zeker dat je het juiste product koopt.

Schaf de juiste verf aan

Het is belangrijk om de juiste verf te kopen voor het verven van een betonnen muur. Niet alle verf die in de winkel of online verkocht wordt, is geschikt voor het verven van betonnen muren. Door advies te vragen aan een specialist bij het aanschaffen van merk, weet je zeker dat je de juiste verf koopt voor de betonnen muur. Neem je de verkeerde verf, dan kan het eindresultaat tegenvallen of is de levensduur van de verf veel minder lang.

Roer de verf goed voor het aanbrengen

Voor je de verf gaat aanbrengen op de betonnen muur, moet je de verf eerst goed roeren. Door de verf te roeren, krijg je namelijk een egaal eindresultaat. Roer je de verf niet, dan kunnen er klonten of kleurverschillen op de muur komen en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Gebruik tape om de randen van de muur te beschermen

Je wil dat de verf alleen op de betonnen muur komt en niet op de randen van de muur, op het plafond of op de plinten. Door de muur met tape af te plakken, voorkom je dat er verf buiten de betonnen muur komt als je een beetje uitschiet.

Verf altijd eerst in de lengte, dan in de breedte en dan weer in de lengte

De beste manier om verf aan te brengen op een betonnen muur, is door eerst in de lengte te verven met een roller. Om de verf extra goed te verspreiden, ga je nu over hetzelfde stuk van de muur heen in de breedte. Heb je dit gedaan, dan ga je nog een keer over hetzelfde stuk in de lengte. Dit doe je over de hele muur, zodat het eindresultaat helemaal egaal is en er overal evenveel verf zit, in dezelfde lengte geverfd.

Verf de randen nauwkeurig met een kwast

Je kunt de randen van de betonnen muur het beste niet met een roller, maar met een kwast verven. Op deze manier werk je namelijk nauwkeuriger, voor een mooier eindresultaat. Natuurlijk heb je tape op de randen zitten om te voorkomen dat er verf komt op de wand naast de betonnen muur, het plafond en de plinten. Dit is al een goede manier om te voorkomen dat je met verf gaat knoeien, maar je kunt voor de zekerheid ook nog met een kwast werken. Dit kost wat meer tijd, maar door slechts 10 centimeter van de randen af te verven met een kwast is het eindresultaat al veel mooier. De rest van de wand schilder je uiteraard gewoon met een roller, want dit gaat veel sneller.

Extra tip: neem de tijd voor je klus

Hoe mooi je betonnen muur eruit ziet na het verven, is voor een groot deel afhankelijk van de tijd die je in de klus steekt. Door langzaam te werken, werk je nauwkeuriger en is het eindresultaat mooier. Misschien heb je geen zin om heel langzaam te werken en een groot deel van je vrije tijd in het verven van de wand te steken. Dit kan, maar dan kun je beter een professional inhuren. Werk je toch zelf en doe je dit te snel, dan ziet de wand er niet mooi uit na het verven en kun je weer opnieuw beginnen. In dit geval kun je beter meteen investeren in de professionele hulp van een ervaren schilder.


Over de auteurOne Response to Tips voor het verven van een betonnen muur

  1. Handige tips! Met de juiste verf moet het zeker goed komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven ↑