Home RuimteBadkamer Radiatoren wegwerken; zo doe je dat

Radiatoren wegwerken; zo doe je dat

Door bouwsuper
Radiator wegwerken doe je zo

Afgezien van enkele designmodellen is een radiator eigenlijk maar een lelijke ding die een ruimte behoorlijk kan ontsieren. Omdat ze in de meeste woonkamers onder de ramen zijn gepositioneerd kan je ze aan het oog onttrekken door er vitrage voor te hangen of ze gedeeltelijk te camoufleren met meubels. Het nadeel is dat je hiermee de warmteafgifte belemmert.

Een andere oplossing om toch een decoratieve draai aan je radiatoren te geven zonder noemenswaardig warmteverlies is er een ombouw omheen te plaatsen of ze te schilderen. Daarnaast is natuurlijk altijd verstandig een radiatorfolie op de muur aan te brengen maar met het plaatsen van een ombouw zeer zeker een vereiste. Besluit je om je radiatoren in een lichte kleur te schilderen kies dan voor een speciale radiatorverf. Deze is bestand tegen temperatuurverschillen en zal, in tegenstelling tot acryllaatverf, op den duur niet vergelen.

Lees ook: Verschillende radiatoren uitgelicht

Houten radiatorombouw

De meest bekende manier om een radiator weg te werken is met de kant-en-klare pakketten van de bouwmarkten. Gevlochten matten of mdf panelen die je in een belijsting zet en afwerkt met zijpanelen en een bijpassende vensterbank. Decoratief maar, dat zien we al twintig jaar en de originaliteit is er wel een eind af. Leuker is, alhoewel een en ander ook afhangt van de rest van je interieur, een eigen ontwerp van steigerhout of meranti. Zelfs het laminaat van de vloer doortrekken behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk hier diverse klant-en-klare ombouwsystemen

Een ombouw van metaal

Ombouwen van hout isoleren ongewild altijd omdat hout nu eenmaal een slechte warmtegeleider is. Je zal daarom met een metalen radiatorombouw veel meer directe warmte voelen dat met elk ander soort materiaal. Sentino ombouwsystemen zijn kant-en-klare bekledingen voor verwarmingsradiatoren die je eenvoudigweg met een magneet over de bestaande radiator hangt. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen en vijftien verschillende kleuren. Eenvoudig te bevestigen en ook om er achter schoon te maken haal je ze er met een klik af.

Lees ook: Een radiator ombouw zelf maken
Lees ook: Gasverbruik verlagen; 7 tips!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.