Home Klustips Over verbouwingen en verzekeringen

Over verbouwingen en verzekeringen

Door bouwsuper
Wie verbouwingsplannen heeft, denk meestal niet direct aan verzekeringstechnische zaken. De focus ligt immers voornamelijk bij de uitvoering en het resultaat. Toch is het belangrijk om ook de diverse verzekeringskwesties in de plannen op te nemen. Renovaties en verbouwingen leveren financiële risico’s op die niet altijd uit te sluiten zijn. Daarom is het verstandig deze risico’s wel zoveel mogelijk te beperken. Dat geeft een gerust gevoel in een hectische tijd.
De opstalverzekering aanpassen
De renovatie van een woning is vaak een dure aangelegenheid. Het gevolg daarvan is echter dat het huis een hogere marktwaarde krijgt. Niemand wil graag onderverzekerd zijn, het is daarom van groot belang dat de opstalverzekering aan de nieuwe waarde wordt aangepast. Het is verstandig de details vooraf met de verzekeraar te bespreken, zodat na oplevering de nieuwe polis direct in kan gaan.Is de aannemer CAR verzekerd?
Het valt aan te bevelen, om uitsluitend te werken met een aannemer die een CAR (Construction All Risk) verzekering heeft afgesloten. Deze verzekering dekt de schade die een aannemer eventueel tijdens de verbouwing maakt. Een ongeluk zit immers in het spreekwoordelijke kleine hoekje, en dan is het prettig te weten dat de schade aan het werk zelf of aan andermans bezittingen is gedekt.

Een rechtsbijstandverzekering
Helaas blijkt in de praktijk dat een verbouwing soms leidt tot een conflict tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Een rechtsbijstandverzekering voorkomt grote financiële kosten als het conflict naderhand juridisch uitgevochten moet worden. Sluit deze verzekering wel ruim op tijd af. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een wachttijd van drie maanden. In die periode wordt niets vergoed.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.