Home RuimteTuin Nieuwe tuininrichting: waar kun je aan denken?

Nieuwe tuininrichting: waar kun je aan denken?

Door bouwsuper
Nieuwe tuininrichting waar kun je aan denken

Het is een feest om van tijd tot tijd je tuin aan te pakken! Is de inrichting van jouw tuin dit jaar echt weer eens aan vervanging toe? Dan is het hoog tijd om te zorgen voor verandering. Ga misschien zelfs eens voor een geheel nieuwe tuininrichting, om een frisse start te maken. Waar je daarbij allemaal aan kunt denken? Lees verder voor onze tips!

De juiste tuintegels

We beginnen bij de basis: de tegels in je tuin! Ze zijn natuurlijk van belang bij het aanleggen van de looproute door je tuin, evenals voor de inrichting van je terras. Zo kennen de tegels een praktische functie. Maar uiteraard tellen ook de looks mee! Met mooie tuintegels maak je de aankleding van je tuin helemaal naar wens. Er zijn verschillende factoren die meespelen om tot jouw ideale terrastegel te komen. Denk na over de gewenste kleur, afmeting en materiaalsoort bijvoorbeeld. Alles kan naar smaak worden ingericht!

Planten en bloemen in je tuin

Planten en bloemen in je tuin

Niet alleen de tegels spelen een belangrijke rol in de tuin, maar ook het groen. Als je gaat voor een nieuwe tuininrichting, is het zaak om uit te werken hoeveel planten en bloemen je in je tuin wilt hebben. Bedenk of je hier borders voor wilt aanleggen. Hoe wil je de planten laten groeien? In de hoeken van je tuin, of juist liever in het midden – er zijn veel opties mogelijk. Ook het soort planten is belangrijk om bij stil te staan. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat het langbloeiers zijn of dat het onderhoud eenvoudig is? Welke soorten planten en bloemen vind je mooi, wat betreft kleuren en vormen? Iedereen heeft unieke wensen.

De zithoek in je tuin

Je wilt natuurlijk heerlijk kunnen zitten en ontspannen in je tuin! Besteed daarom de nodige aandacht aan de inrichting van de zithoek. Bedenk of je meer belang hecht aan het loungen in je tuin of juist aan etentjes in de buitenlucht. Zo kun je vaststellen of je liever een bank of een tafel met bijbehorende stoelen in de tuin wilt plaatsen. Wellicht is er zelfs plek voor beide opties! Let verder op de stand van de zon in je tuin gedurende de dag – op basis daarvan kun je bepalen waar je je tuinset het best kunt neerzetten.

Extra’s: van overkapping tot opbergruimte

Denk ten slotte na over de extra’s in je tuin: zo maak je de styling compleet. Misschien vind je het bijvoorbeeld wel ideaal om een overkapping in je tuin te plaatsen. Zo kun je ook gewoon buiten blijven zitten tijdens een regenbui. Die zithoek blijft immers droog! Opbergruimte is ook iets om bij stil te staan: het is ideaal om grote bakken in de tuin te hebben om je stoelbekleding in kwijt te kunnen. Als je tuin op die manier tot in de puntjes is uitgewerkt, geniet je pas écht van deze fijne plek!

Related Posts