Home RuimteSlaapkamer Stel je ideale boxspring samen

Stel je ideale boxspring samen

Door bouwsuper
Stel je ideale boxspring samen

Of je nou een handige klusser bent of iemand met twee linker handen – iedereen kan zelf zijn of haar ideale boxspring samenstellen! Bijvoorbeeld door al je wensen te noteren en voor te leggen bij een beddenspecialist. Of door online gebruik te maken van een handige boxspring configurator zoals de 3D ontwerper tool op de website van Silvano. In dit artikel bespreken we welke stappen je moet doorlopen om het perfecte boxspring bed te creëren.

Stap 1: Kies een basis model

De eerste stap is om een basis model uit te zoeken als uitgangspunt. Kijk naar de algemene uitstraling, kwaliteit en eigenschappen van het bed. De formaten, kleuren en materialen kun je altijd nog aanpassen naar jouw wensen. Voor dit voorbeeld hebben we het Lifestyle Original boxspring bed van Silvano uitgekozen. Hieronder zie je het resultaat na het doorlopen van alle stappen in de boxspring configurator.

Stap 2: Bepaal het formaat

Begin met bepalen van het ideale formaat. Je hebt hierbij niet alleen de keuze uit een 1 of 2 persoons bed, maar ook uit specifieke afmetingen. Van 140×200 tot maar liefst 200×220 cm. Meet altijd de ruimte in je slaapkamer nauwkeurig op om te checken wat de beste keuze is.

ideale boxspring samenstellen

Stap 3: Kies de boxspring bodem

Wil je een bed met een vaste boxspring bodem of met pocketveren? Als je niet weet wat het beste bij jouw wensen past, raden we aan om persoonlijk advies te vragen bij een specialist. Bezoek eventueel een showroom (op afspraak) om de verschillende opties uit te proberen. Dat geldt natuurlijk ook voor de keuze tussen de matrassen en toppers. Kies bij deze stap ook direct de kleur en het materiaal van de box en poten.

Stap 4: Maak de keuze uit verschillende matrassen

Er zijn ontzettend veel matrassen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met een klassieke binnenvering of met micro pockets. In het geval van een tweepersoonsbed kun je voor beide kanten een ander soort matras kiezen.

Stap 5: Kies een topper

Een matrastopper is niet noodzakelijk, maar vaak wel erg comfortabel. Het is een extra zachte laag bovenop het ondersteunende matras. Ook bij dit onderdeel heb je de keuze uit verschillende soorten.

Stap 6: De finishing touch

Maak jouw ideale boxspring bed eventueel compleet met een hoofdbord, een bijpassend voetbord, kussens, nachtkastjes, leeslampen of een dekenkist. Zelfs uitstapverlichting is een mogelijke toevoeging. Bepaal tot slot de kleur van het bedtextiel en jouw perfecte bed is helemaal compleet!

Lees ook: Zelf je slaapkamer verbouwen

Related Posts