Home Klustips Maak zelf een overkapping

Maak zelf een overkapping

Door bouwsuper

Het maken van een overkapping in de tuin is een leuk en soms ook uitdagend klusje om te doen. Als je van te voren goed weet wat je met de overkapping wil, wat de afmetingen zijn en met welke materialen je wilt werken, wordt het in elkaar zetten een eenvoudige klus. Om je een kleine beetje te helpen zijn hier een paar tips die het net even iets gemakkelijker maken.

Veiligheid voor alles
Het belangrijkste is dat de constructie stevig genoeg is. Waar je de overkapping ook voor gebruikt; het zal overeind moeten blijven staan, ook als de weersomstandigheden wat zwaarder zijn. Let erop dat het regenwater goed wordt afgevoerd en dat het dakje tegen een flinke laag sneeuw bestand is.

Super tip
Maak de overkapping niet te groot als je graag van de zon geniet. De schaduw is heel vervelend als je in je eigen tuin wilt genieten van het mooie weer, maar het kan niet.

De materialen
De overkappingen worden van verschillende materialen gemaakt. Afhankelijk van waar je voorkeur ligt kan je hout, ijzer, kunststof, glas of een mengeling van deze materialen gebruiken. In de meeste tuinen staat een houten constructie erg mooi.

Als je het niet alleen als fietsenberging wilt gebruiken, ook zelf onder de overkapping wilt zitten en licht nodig hebt, zal je de lichtjes of kaarsen op een tactische plaats moeten plaatsen. Denk daarbij aan het feit dat hout sneller brandt dan, bijvoorbeeld, een metalen constructie.

Nieuwe tuin
Met een mooie overkapping krijgt je tuin een make over. Om de overkapping nog aantrekkelijker te maken, is het mogelijk om te kiezen voor begroeiing. Met de keuze voor de klimop plant, wordt de constructie op een natuurlijke manier verweven met de rest van de tuin. Verfraai je tuin met een overkapping waar jij gelukkig van wordt.

Related Posts