Home Ruimte Maak je balkon gezellig: 6 tips

Maak je balkon gezellig: 6 tips

Door Joanne

Wil je nog even genieten van de laatste zonnige dagen? Of ben je alvast aan het nadenken hoe je je balkon gaat inrichten het komende voorjaar? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor je!

  1. Haal binnen naar buiten

Bij het aankleden en inrichten van een woonkamer zeggen mensen regelmatig dat je ‘buiten naar binnen’ moet halen. Bij het opfleuren van je balkon geldt precies het omgekeerde. Door de stijl van jouw interieur ook buiten door te trekken, creëer je een mooi geheel. Bekijk welke kleuren en materialen er in je woonkamer voorkomen en pas dit ook toe op het balkon. Heb je een huis met een landelijke sfeer? Gebruik dan veel hout en natuurlijke tinten op je balkon. Is jouw woonkamer juist heel modern? Dan kun je vasthouden aan strakke lijnen en minimalistische kleuren.

  1. Hang buitenverlichting op

Met buitenverlichting maak je het balkon echt gezellig. Kies voor een paar eenvoudige lampen die je neer kunt zetten of voor een feestelijke lampenslinger. Check van tevoren altijd of de verlichting echt geschikt is voor buiten.

  1. Leg een buitenkleed neer

Veel mensen hebben er nog nooit eerder van gehoord: een buitenkleed. Dit is letterlijk een vloerkleed die je buiten neer kunt leggen. Buitenkleden zijn slijtvast, kleurvast en nemen weinig vocht op. Daarnaast is het vooral heel erg stijlvol en een geweldige toevoeging voor je kale balkon.

  1. Zet zo veel mogelijk planten neer

Op een balkon kun je natuurlijk lang niet zoveel planten kwijt als in een tuin. Het is dus een kwestie van slim nadenken over de juiste plaatsing. Je kunt plantenbakken aan het balkonhek hangen, planten op tafel zetten, bloemen op de grond zetten of hangplanten vastmaken aan de muur of een plafond. Er zijn heel veel mogelijkheden!

  1. Koop comfortabele meubels

Comfortabele tuinmeubels horen ook thuis op het balkon. Het ziet er mooi uit en je kunt er gezellig met wat vrienden zitten. Let bij het aanschaffen goed op de grootte van de stoel of bank. Op een smal balkon kun je namelijk niet zoveel meubels kwijt. Kies liever voor een smal en subtiel design en maak het relaxed met een paar kussens.

  1. Denk ook aan de accessoires

Geef het balkon een finishing touch met een paar accessoires. Denk hierbij aan leuke kussens, een bijzettafeltje met een dienblad en wat kunstzinnigs voor aan de muur. Je kunt ook extra aandacht besteden aan de vensterbank die grenst aan je balkon. Hier kun je ook weer van genieten als je buiten zit.

 

Related Posts