Home Klustips 3x easy plantenbak maken

3x easy plantenbak maken

Door Maxime

Planten in huis. Super leuk, maar soms voor grote exemplaren moeilijk te beslissen waar deze komt te staan.. want eenmaal neergezet verplaats je een grotere kamerplant niet zomaar meer. Aan de andere kant vind je het misschien ook wel leuk om eens af te wisselen van plek, of laat de manier van planten de sfeer terugkomen in jouw interieur/balkon. Ik heb 3 makkelijke manieren op een plantenbak te maken met spullen die je waarschijnlijk ergens ongebruikt hebt liggen!

Op wieltjes

Deze is misschien wat simpel, maar een plantenbak op wieltjes is echt super gaaf. Het oogt al snel lekker stoer en industrieel, vooral wanneer je grote draaiwielen gebruikt. Schroef het simpel in elkaar en bekleed de binnenkant van de bak met een vochtwerend materiaal. Eventueel kun je het hout nog bewerken door het te schilderen of door het in een beits te zetten, en klaar is kees.

Betontegels

We hebben ze allemaal wel in of rondom de tuin liggen, de betontegel. Deze super praktische, stiekem beste lelijke tegel kun je gebruiken voor het maken van een hele degelijke zware plantenbak. Door simpelweg de tegels tegen elkaar te kitten met een speciale kit voor steen heb je in een mum van tijd een plantenbak in elkaar gezet.

Met deze versie je ook ontzettend leuk combineren. Maak kleine vierkante bakjes, of een wat langwerpig model. Zorg er wel voor dat je de bak in elkaar zet vrij dicht in de buurt van waar je hem wil hebben staan, want zodra de bak in elkaar gezet is, en is opgedroogd, zal het bijna niet meer te tillen zijn!

Leuk is misschien het idee van het maken van een bankje met een plantenbak in één. Zoals je ze misschien wel kent van hout maar dan dus opgebouwd uit 30×30 betontegels!

Puinzak

Hier hoef je niet echt iets voor te ‘maken’. Maar ben je nou aan het verbouwen, en heb je van die mega puinzakken over? Gebruik deze dan voor het maken van een plantenbak. Sla de bovenkant wat om naar beneden, vul het met potgrond en plant je plantjes in de zak! Easy.

Leuk is het variëren hiervan in hoogtes. Stel je er 3 gegroepeerd voor verschillend in hoogte en verschillend in de planten die erin staan, mega leuk. Of gebruik het als moestuin waarbij je in een mega puinzak een soort mini moestuintje hebt!

Waarvan zou jij een plantenbak kunnen maken?

Related Posts