Home Klustips Tips om te besparen op je tuinmeubelen

Tips om te besparen op je tuinmeubelen

Door bouwsuper

Het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen kan een flinke investering zijn. Voor een nieuwe lounge set ben je zo honderden euro’s kwijt. Gelukkig zijn er veel manieren waarmee je behoorlijk kunt besparen op je tuinmeubelen. Deze handige tips brengen je gegarandeerd een heel eind op weg!

1. Weet wanneer je tuinmeubelen moet kopen

Wanneer je tuinmeubelen midden in het seizoen koopt zijn hier waarschijnlijk hogere prijzen aan gekoppeld dan wanneer je buiten het seizoen koopt. Heb je het voorjaar nieuwe tuinmeubelen nodig? Ga dan in het najaar al op zoek naar de juiste set. Dit kan je zomaar een paar honderd euro schelen!

2. Kijk en vergelijk

Er zijn tal van aanbieders waar je leuke tuinmeubelen kunt kopen. Zorg dan ook dat je voldoende rondkijkt en verschillende aanbieders vergelijkt. Waar je bij de ene aanbieder een hoog bedrag moet betalen vind je bij de andere misschien wel een leuke tuinset aanbieding. Door goed te kijken en vergelijken weet je zeker dat je na aankoop geen spijt krijgt van de betaalde prijs.

3. Winkel online

De online web shop is vaak een stukje goedkoper dan de fysieke winkel. Weet je welke set je wilt? Dan is het zeker niet onverstandig om online op zoek te gaan naar de goedkoopste prijs. Online winkelen kan een flinke besparing opleveren en kan er daarbij ook nog eens fijne seizoen kortingen opleveren.

4. Goedkoop is duurkoop

Je kan beter wat investeren in het kopen van een kwalitatief goede set, dan een set kopen van lagere kwaliteit. Het mag misschien goedkoper zijn maar, goedkoop is duurkoop. Een kwalitatief goedkope set zal minder lang meegaan en waarschijnlijk minder comfort bieden. Een eenmalige investering in kwaliteit kan je jaren aan gebruiksgenot opleveren.

5. Koop een model uit de showroom

Een model uit de showroom kan kwalitatief net zo goed zijn als een model in nieuw verpakking. Toch worden showroom modellen vaak tegen een lagere prijs aangeboden. Er zullen wellicht wat gebruikssporen aanwezig zijn maar kopen van een showroom model levert verder weinig tot geen structurele nadelen op.

6. Goed onderhoud resulteert in lang gebruiksgenot

Door je tuinmeubelen goed te onderhouden zorg je ervoor dat ze langer mee gaan en langer comfortabel blijven. Zet de tuinmeubelen in de winter bijvoorbeeld binnen om ervoor te zorgen dat ze langer meegaan. Heb je geen binnenruimte om de meubelen op te slaan? Schuif dan alle tuinmeubelen tegen elkaar aan en bedek ze waar mogelijk. Ook een wekelijkse schoonmaakbeurt komt de levensduur van de tuinmeubelen gegarandeerd ten goede.

Related Posts