Home Klustips DIY – Maak zelf een bierdopjes tafel!

DIY – Maak zelf een bierdopjes tafel!

Door Maxime
DIY - Maak zelf een bierdopjes tafel!

Vet! Je gaat op jezelf wonen en hebt echt zin om het helemaal eigen te maken. De generatie van tegenwoordig hunkert naar een eigen identiteit en wil uniek zijn. Geen standaard Ikea inrichting meer met de meest goedkope voor de hand liggende meubels, maar meubels van de kringloop. Nog steeds goedkoop maar mét een verhaal. Om een idee op te gooien heb ik in dit artikel een stappenplan voor het maken van een bierdopjes tafel.

Bierdopjes

Bierdopjes

Er zijn van die mensen die al hun hele leven bierdopjes bewaren. Of juist bierdopjes van speciale biertjes of meenemen van vakanties. En wat doe je er dan mee? Vaak wordt het opgespaard in een grote vaas en kijk je er nooit meer naar. Deze DIY is speciaal om een écht wat te doen met deze leuke kleurrijke bierdopjes.

Spaar zoveel mogelijk bierdopjes op. Het ligt natuurlijk aan het meubelstuk wat je wilt bekleden met dit idee, hoeveel bierdopjes  je nodig hebt. In dit voorbeeld ga ik het uitleggen aan de hand van een salontafel. Dus, laten we beginnen!

Hoe?

Zorg dat je beschikt over een tafel van hout. Om het volgende te doen heb je 2 manieren:
Optie 1: frees een rand ongeveer 3 cm van het einde van het tafelblad. Hak vervolgens de rest uit tot een diepte van 5 cm zodat er een verlaagd stuk ontstaat met een opstaande rand.
Optie 2: maak 4 latjes op maat als lijst op het tafelblad. Dit kan in plaats van met hout ook met een metaal voor een nog chiquere uitstraling. Zorg er wel voor dat het materiaal geschikt is als mal en waar geen vocht doorheen kan komen.

Nu is het heel simpel. Leg alle bierdopjes over het oppervlak zorg dat ze qua kleurstelling mooi liggen en dat ze goed plat liggen. Dan is het een kwestie van het opvullen van het oppervlak met een epoxy samenstelling (dit kan eventueel ook met een glazen plaat). Laat dit vervolgens drogen en voila, je eigen unieke salontafel!

Lees ook: IKEA hack: Zelf een wandlamp maken

Variatie

Je kunt eindeloos variëren met deze DIY. Denk hierbij aan het maken van een bierdopjes oppervlak op je salontafel, eettafel of een barblad. Voor een echte man-cave DIY kun je een beerpongtafel maken. Hiervoor is het stappenplan hetzelfde alleen zul je rekening moeten houden met een duidelijke vertaling van de plekken waar de beerpongcups moeten staan!

Maar niet alleen bierdopjes kun je gebruiken. Ook kurken zijn een veelgebruikt materiaal voor dit soort DIY’s. Lege flessen Jack Daniels als lampenkapjes, of gebruik voor deze DIY bierviltjes. De variatie is eindeloos.

Ben jij al bierdopjes aan het sparen voor jouw eigen meubel?

Lees ook: Doe meer met een LACK-tafeltje van de Ikea; 10 creatieve ideeën
Lees ook: Ikea hack: 8 organisatietips

Related Posts