Home Wonen Een hoekbank kopen? Lees dan eerst deze tips!

Een hoekbank kopen? Lees dan eerst deze tips!

Door Marieke
Hoekbank kopen; lees hier onze tips

Je ziet het nog al eens op Marktplaats, en je leest het nog al eens op verkoopgroepen op Facebook; mensen die hun pas gekochte nieuwe bank verkopen omdat het toch niet blijkt te passen op de plek waar ze hun hoekbank willen hebben. Natuurlijk kunnen ze nog wel een flink bedrag voor deze bank vragen, maar nooit zoveel als dat de bank gekost heeft. Zonde van het geld natuurlijk. Een hoekbank kopen? Dan is het verstandig om eerst deze tips te lezen voordat je een bank gaat kopen of bestellen. Zo weet je zeker dat je een bank koopt die naar jouw wens is, maar die ook past op de plek waar jij ‘m wilt hebben. Het voorkomt dé miskoop van de maand.

Het model van de hoekbank

Een hoekbank is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en formaten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een 2- of 3-persoonsbank met een chaise longue aan de linkerkant of aan de rechterkant. Ook kun kun je kiezen voor een bank met één hoek, maar ook een u-vorm hoekbank kopen behoort tot de mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Voor dat je een bank gaat uitzoeken ga je eerste bepalen wel model hoekbank je wilt en wel model het beste in jouw woonkamer past.

Meten = weten

Meten = weten; en dat is wel de allerbelangrijkste tip die wij kunnen geven. Als je in een grote showroom staat dan valt een hoekbank vaak in het niet, de bank lijkt kleiner en hij lijkt zeker wel te passen zo op het eerste oog. Totdat je daadwerkelijk gaat meten. Dan kan deze bank zomaar een halve meter te groot zijn voor de plek waar jij ‘m wilt. Als je thuis hebt gekozen welk model je wilt, dan ga je meten. Hoe lang mogen de zijdes van de bank worden? De diepte? En de hoogte? Knip desnoods een model van de bank uit oude kranten uit zodat je het visueel voor jezelf maakt. Schrijf de maximale maten op een briefje en vergeet dat briefje vooral niet mee te nemen als je op zoektocht gaat.

Lees ook: Haal de herfst in huis met warme kleuren en geuren

Online of fysiek

Het is af te raden om een bank online te kopen. Een bank kan behoorlijk tegenvallen als het gaat om het zitcomfort. Daarom is het verstandig om een bank altijd eerst uit te proberen. Natuurlijk kun je eerste online inspiratie opdoen, maar ga vervolgens naar de winkel om de bank uit te proberen. Andersom kan ook; je kunt eerst naar de winkel de beste hoekbank uitkiezen en deze vervolgens online bestellen.

Neem kleurstalen mee

Als je een bank gaat uitzoeken heb je niet alleen het model van de bank te kiezen, maar ook de kleur en de stofsoort van de bank. Moet de bank bij de kleur van je meubels, je behang, je vloer of je gordijnen passen? Dan kan het verstandig zijn om kleurenstalen mee te nemen. Wellicht heb je nog wel een stukje stof van je gordijn over, of een stukje van je laminaat? Wat je mee kunt nemen, neem je mee! Enne … neem ook een rolmaat mee naar de winkel. Zo kun je de bank altijd zelf opmeten.

Een hoekbank kopen? Waar let jij op?

Lees ook: Een industrieel interieur; 6 tips
Lees ook: 5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Related Posts