Home RuimteWoonkamer Haal de herfst in huis met warme kleuren en geuren

Haal de herfst in huis met warme kleuren en geuren

Door Marieke
Herfst

Het is vroeg donker. Al begin de avond gaan de gordijnen dicht en de lichten aan. Buiten is het koud en guur. Het waait en het regent. Juist in de herfst kun je wel wat warmte en sfeer gebruiken in je huis. Met slechts een paar aanpassingen kun jij je woonkamer helemaal in de herfstsfeer brengen. De zomerse, lichte en vrolijke kleuren er uit, de warme kleuren en zachte materialen je huis in. In dit artikel geven wij je 4 ideeën om je huis in herfstsfeer te brengen.

De bank

We beginnen met de bank. In de zomer heb je vaak geen dekentje nodig om onder te kruipen. Het is al warm genoeg in huis. In de herfst kun je je bank warmer en gezelliger maken door er een deken overheen te draperen, waar je in de avond lekker onder weg kunt kruipen. In de hoeken van de bank leg je kussentjes van zachte materialen. Want zacht associëren we vaak toch met warm. Wat betreft de kleur kun je alle kanten uit. Als je aan de herfst denkt, dan denk je toch vaak aan geel, rood, bruin en oranje, de kleur van de herfstbladeren. Kies een deken en kussens bijvoorbeeld in de kleur okergeel of roestbruin, goudbruin, donkerrood/bordeaux of warm oranje. Of een mooie combinatie hiervan.

En voor nog meer warmte in je huis kun je voor een bank een prachtig en zacht vloerkleed neerleggen. Dat brengt ook meer sfeer en warmte in je huis.

De muren

Na de bank zijn de muren aan de beurt. Kijk eens goed naar je schilderijen en foto’s die aan de muur hangen? Maak eens een nieuwe gezinsfoto in het bos, omringt met prachtige bladeren in de herfstkleuren en vervang daarmee de foto die aan de muur hangt die is genomen op het strand. Ook andere schilderijen kun je vaak makkelijk vervangen door schilderijen in warmere herfstkleuren.

Je kunt ook eens gek doen met een muurtje van je woonkamer. Je hebt maar een klein muurtje nodig. hoeveel moeite kost het om even een nieuw likje verf of een rol behang er op te doen. Kies voor een warme kleur en je huis heeft direct een heel andere sfeer.

Accessoires

Qua accessoires kun je alle kanten uit. Pompoenen is natuurlijk ook iets wat echt bij de herfst hoor. Maak een hoekje door verschillende pompoenen neer te zetten. als decoratie. Kaarsen geven ook een warme en gezellige sfeer in de herfst. Een mooi blad met een aantal kaarsen kun je op je bijzettafeltje neerzetten. Omring de kaarsen met mooie dennenappels of kastanjes of iets dergelijks.

Of ga naar het bos, zoek daar allerlei bladeren, dennenappels en andere materialen en maak een mooi herfststukje die je op tafel neer kunt zetten.

Kies voor rond

Voor een gezellig interieur kun je strakke, vierkante lijnen afwisselen met ronde vormen. Wissel je vierkante salontafel eens in voor een ronde. Plaats in het lege hoekje een ronde poef of ronde bijzettafeltjes. Zet een ronde vaas op tafel met daarin een prachtige bessentak en kies andere ronde accessoires om het geheel af te malen. Ronde vormen geven een warmer en knussere uitstraling in je woonkamer.

Klaar? Dan is het nu tijd voor een heerlijke warme kop thee of chocomelk. En om je lekker in een hoekje van de bank te nestelen onder een dekentje. Genieten toch?!

Leestip: 10 winterbloeiers om je tuin op te vrolijken

Related Posts