Home RuimteKinderkamer Commode verven: lees deze tips

Commode verven: lees deze tips

Door Joanne

Ben je bezig met het inrichten van een babykamer? Dan mag een commode natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe commode te kopen in de perfecte kleur. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een oude of tweedehands variant zelf op te knappen met een likje verf. Als je deze schilderklus wel ziet zitten, hebben wij nog een aantal handige tips voor je!

Gebruik een ladekast als commode

Wist je dat je in plaats van een officiële commode ook gewoon een ladekast kunt gebruiken? Deze eenvoudige kasten zijn vaak een stuk goedkoper. Zeker als je ze tweedehands koopt. Bovendien kun je de kast een paar jaar later nog steeds gebruiken als handige opbergruimte. Je hoeft alleen maar een zogenaamd verschoonopzetstuk of een bladvergroter te kopen. Deze bevestig je stevig bovenop de ladekast zolang je er gebruik van wil maken.

Kies voor verf op waterbasis

Als je binnenshuis gaat schilderen, is een verf op waterbasis aan te raden. Bij een babykamer of kinderkamer is watergedragen verf of lak eerder noodzakelijk. Deze producten hebben namelijk geen schadelijke oplosmiddelen, geen sterke geur en drogen daarnaast snel. Je hoeft niet bang te zijn dat er schadelijke dampen in de babykamer blijven hangen. Tip: kies voor een watergedragen verf van een professioneel merk als Sikkens. Dan weet je zeker dat je goed zit!

Koop verf met goede stoot- en krasvastheid

Een commode of ladekast in de kinderkamer heeft vaak veel te verduren. Maak daarom gebruik van een verf die extreem stootvast en krasvast is. De Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin binnenlak is een populaire keuze. Deze verf op waterbasis is niet alleen ontzettend sterk, maar ook huidvetresistent. Hierdoor kunnen vette vingertjes niet tot vlekken of verkleuringen leiden. Dit maakt de verf ook erg geschikt voor kozijnen, deuren en andere meubels.

Ga na of je een primer moet gebruiken

Check van tevoren of je de commode nog moet voorbereiden met een primer. Als het materiaal nog nooit eerder bewerkt of geschilderd is, is het verstandig om grondverf of een voorstrijk product te kopen. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en mooier dekt.

Verf de commode in een geventileerde ruimte

Het is het beste om de commode te verven in een goed geventileerde ruimte. Zelfs als je gebruik maakt van een geurloze lak. Zet de ramen en deuren (deels) open, maar zorg ervoor dat het niet te hard tocht. Geef het meubelstuk daarna de tijd om goed te drogen en uit te harden voordat je het op zijn plaats zet.

Lees ook: De kinderkamer opknappen? 7 handige tips

Related Posts