Home Industrie De kracht van metaalbewerkingen onder één dak

De kracht van metaalbewerkingen onder één dak

Door bouwsuper
Metaalbewerking

Metaalbewerking is een breed begrip: er zijn veel technieken om metalen te bewerken. Metaalbedrijven hebben de skills en de machines in huis om deze technieken in te zetten voor het produceren van een los onderdeel tot een complete constructie. De goeroes van de metaalbewerkingsindustrie zijn de bedrijven die maatwerk leveren én enkele stuks of kleine series produceren, waarbij ze de beschikking hebben over de nieuwste machines. Daarbij nemen ze vrijwel alle metaalbewerkingstechnieken onder hun hoede. Zij laten massaproductie achter zich en zijn vooral gericht op de nieuwste technieken en de hoogste kwaliteit. Zo’n specialist levert een belangrijke meerwaarde, hier lees je waarom.

Aandacht voor detail

Lasersnijden en buislasersnijden zijn metaalbewerkingen die nog steeds in populariteit toenemen. Omdat deze technieken secuur, snel en relatief goedkoop zijn, houden constructeurs steeds meer serieus rekening met deze bewerkingen. Waterstraalsnijden neemt moeiteloos dik plaatwerk met een dikte van zelfs 300 mm voor zijn rekening. Het kanten, zetten en buigen van metaal wordt ondersteund door 3D-software voor een perfect eindproduct. Lassen is vaak een uitstekend alternatief voor het kanten. Bij hoogwaardig laswerk is inzicht, gevoel en vakmanschap een must. Het is een specialistisch vak waarbij de kennis en ervaring van de lasser de kwaliteit bepaalt. Hebben we het over assemblage, dan biedt zo’n specialist de mogelijkheid prototypes, nulseries of aanloopseries te produceren. Verspaningen als boren, tappen, soevereinen of laskanten frezen valt ongetwijfeld onder zijn dienstverlening, evenals draaien/frezen.
Een specialist neemt ook de afwerking voor zijn rekening. Denk hierbij aan poedercoaten of elektrolytisch verzinken.

Totaaloplossing is meerwaarde

Een specialist is een kenniscentrum waar vele disciplines van metaalbewerking samenkomen. Naast vakmensen beschikt zo’n bedrijf over een uitstekend geoutilleerd machinepark. CNC aangestuurde machines en verschillende soorten tekensoftware zorgen voor producten die exact volgens de specificaties worden gemaakt. Bovendien zorgen deze combinaties voor een snel productieproces met een korte looptijd.

Het grootste voordeel wordt misschien wel behaald door de efficiënte samenwerking met zo’n specialist. Het laten uitvoeren van verschillende bewerkingen onder een dak is goed voor de winstgevendheid. Nog een prettige bijkomstigheid is het hebben van één aanspreekpunt dat het proces nauwkeurig begeleidt en de kwaliteit bewaakt.

Kinkelder metal solutions: groot in kleinschaligheid

De goeroes op het vlak van metaalbewerking zijn dun gezaaid in Nederland. In Zevenaar zit er een: Kinkelder metal solutions. Een modern bedrijf met een team vakmannen en -vrouwen die alles weten van metaal en deze innovatief toepassen. Zo werken ze samen met HFS Racing aan het chassis van raceauto’s en hebben onder andere de nationale staalprijs op hun naam staan. Opmerkelijk is de toegankelijkheid van dit bedrijf. Als de smid op de hoek, maar dan niet met vuur maar met laser!

Related Posts