Home Industrie VCA examen: dé basis voor een veilige en gezonde werkomgeving

VCA examen: dé basis voor een veilige en gezonde werkomgeving

Door bouwsuper
VCA examen: dé basis voor een veilige en gezonde werkomgeving

Ga je binnenkort aan de slag bij een aannemer? Een VCA-certificaat stelt je in staat om veilig en milieuvriendelijk te werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en heeft als doel om ongevallen op de werkvloer te voorkomen. Wil jij een VCA-certificaat behalen? Dan dien je eerst een VCA examen af te leggen. VGMbox stelt je in staat om VCA Basis cursus te volgen en met een diploma af te ronden. Wat is het belang van een VCA Basis cursus en kun je oefenen met VCA proefexamens om je voor te bereiden op je examen?

Het belang van een VCA Basis cursus

Met een Basis VCA doe je kennis op van de huidige wet- en regelgeving en leer je handelen tijdens gevaarlijke situaties of calamiteiten tijdens het werk zoveel mogelijk te voorkomen. VCA Basis, afgekort tot B-VCA, is er voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol. Met het certificaat toon je aan dat je de basiskennis van gezond en veilig werken beheerst. Je herkent onveilige situaties en handelingen en dit verkleint het risico op arbeidsongevallen. Een goede reden om je in te schrijven en te oefenen met een oefen examen VCA.

Voor wie is een B-VCA examen bedoeld?

Het VCA Basis diploma wordt vaak gevraagd wanneer je voor een werk- of opdrachtgever risicovolle werkzaamheden uitvoert. Inmiddels zijn al meer dan vijftienduizend bedrijven VCA-gecertificeerd. Een B-VCA diploma is niet verplicht, maar in sommige vallen kan je wel geweigerd worden op een bouwterrein waar risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd. Om die reden is het altijd zinvol om een VCA examen af te leggen. Bij VGMbox leg je het VCA examen af op een van de 145 locaties in Nederland.

Leer handelen bij gevaarlijke situaties op de werkvloer

Leer handelen bij gevaarlijke situaties op de werkvloer

VCA Basis is dus een veiligheidsdiploma dat jou in staat stelt om veilig en gezond te werken. Met dit certificaat op zak toon je aan dat je basiskennis hebt op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Hiermee vergroot je je eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van de mensen met wie je samenwerkt. Het certificaat is bedoeld voor vaste én tijdelijke medewerkers, maar ook zzp’ers en stagiairs dienen een VCA examen af te leggen. Ben je geen uitvoerend medewerker, maar wel operationeel leidinggevende? Kies dan voor een VOL-VCA certificaat en oefen met een oefenexamen VOL VCA.

Maak proefexamens en vergroot je kans om te slagen

Om het VCA-certificaat te halen, is het raadzaam om een cursus te volgen inclusief proefexamen. Proefexamens VCA zijn gratis te maken en bieden je perfect inzicht welke verbeteringen er nodig zijn om het examen met succes af te leggen. Het examen zelf bestaat uit veertig vragen die elk goed zijn voor honderd punten. In totaal zijn er vierduizend punten te behalen, maar je slaagt bij minimaal 2850 punten. VGMbox biedt cursisten de keuze uit een oefen examen VCA en een oefenexamen VOL VCA.

Meld je aan bij VGMbox voor het VCA examen

Inschrijven voor een VCA Basis cursus en oefenen met VCA proefexamens? Selecteer een datum en methode die jou goed uitkomen en volg klassikaal of online een VCA Basis cursus inclusief proefexamens VCA. Enthousiast? Meld je aan via de website en laat op korte termijn zien dat je beschikt over de benodigde basiskennis om veilig en gezond aan de slag te gaan voor je werkgever!

Related Posts