Home Industrie Alles wat je moet weten over een elektrische transpallet

Alles wat je moet weten over een elektrische transpallet

Door bouwsuper
Alles wat je moet weten over een elektrische transpallet

Een transpallet, ook wel palletwagen genoemd, is een handmatig of elektrisch aangedreven apparaat dat wordt gebruikt om pallets te verplaatsen. Het bestaat uit een laadvork die onder het pallet wordt geschoven, en een hefboom waarmee het pallet kan worden opgetild.

Handmatige transpalletten

Handmatige transpalletten worden meestal bediend door de gebruiker die de hendel omhoog en omlaag beweegt om het pallet op te tillen en te verplaatsen. Elektrische transpalletten zijn voorzien van een elektrische motor en een batterij, waardoor ze gemakkelijker te bedienen zijn en meer gewicht kunnen tillen dan handmatige transpalletten.

Gebruik van transpalletten

Transpalletten worden vaak gebruikt in magazijnen, distributiecentra en andere opslagfaciliteiten om goederen van en naar pallets te verplaatsen en om pallets op te stapelen. Ze zijn een essentieel hulpmiddel voor het efficiënt en veilig verplaatsen van goederen in de logistieke sector.

Gebruik van transpalletten

Alternatieven van elektrische transpalletten

Er zijn verschillende alternatieven voor elektrische transpalletten, afhankelijk van de specifieke toepassing en behoeften van de gebruiker. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Handmatige transpalletten: Deze worden handmatig bediend en vereisen geen elektriciteit of batterij. Ze zijn geschikt voor lichtere ladingen en zijn over het algemeen goedkoper dan elektrische transpalletten.
  2. Handpallettrucks: Deze zijn vergelijkbaar met handmatige transpalletten, maar hebben vaak een hogere capaciteit en zijn uitgerust met een handgreep in plaats van een hendel om de pallet op te tillen.
  3. Reachtrucks: Deze worden gebruikt voor het verplaatsen van pallets in smalle gangpaden en zijn uitgerust met een uitschuifbare mast waarmee de bestuurder de lading kan bereiken zonder de truck te hoeven verplaatsen.

Elektrische transpallet bij STILL

STILL is een bekende fabrikant van elektrische transpalletten en andere material handling-apparatuur.  STILL is een ervaren bedrijf waardoor ze er bovenuit steken met hun kennis en vaardigheden over het vak. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.

Related Posts