Home Industrie Zo maak je van je klushobby je beroep!

Zo maak je van je klushobby je beroep!

Door bouwsuper
Zo maak je van je klushobby je beroep!

Ben jij ook zo iemand die altijd in of om het huis bezig is met klussen? Die misschien wel door uiteenlopende redenen een bepaald beroep heeft gekozen, maar bij wie de echte passie ligt bij het klussen? Als je het meer wil gaan doen, en er beter in wil worden, kun je een carrièreswitch overwegen. Maar hoe pak je dat aan?

Vraag of er bij vrienden of familie nog wat te klussen valt

Heb je nog niet heel veel ervaring? Dan is het handig om eerst wat extra klussen uit te gaan voeren. Door verschillende projecten in en rond een woning op te pakken, leer je waar je interesse nu echt ligt en waar je goed in bent. Kom je een keer ergens niet uit, en heb je hulp nodig? Bekijk dan onder meer op YouTube of je instructievideo’s kunt vinden, of vraag op klusfora of bijvoorbeeld Facebook of er professionals of mensen met meer ervaring zijn die je kunnen helpen.

Vraag of je een keer een dag mee kunt lopen met een professional

Heb je al een beetje een idee van de richting die je zou willen kiezen? Vraag dan of je een keer een dagje met een professional zoals een loodgieter, elektromonteur of warmtepompinstallateur kunt meedraaien. Een professional in de praktijk aan het werk zien en hiervoor ondersteunende werkzaamheden verrichten, is erg leerzaam. Wees hierbij vooral niet bang om vragen te stellen als je dingen wil weten of begrijpen!

Vraag of je een keer een dag mee kunt lopen met een professional

Laat je met een technische opleiding omscholen

Weet je precies wat je wil gaan doen? Dan is het tijd om te onderzoeken hoe je je het snelst kunt laten omscholen met een technische opleiding. Zij-instromers hoeven namelijk geen reguliere voltijdse studie van vier jaar te volgen, maar hoeven in het begin slechts een korte introductie-opleiding te volgen. Zo hoef je bijvoorbeeld een technische opleiding van slechts vijf cursusdagen te volgen om als elektromonteur aan de slag te kunnen.

In eerste instantie kan het zijn dat je schrikt van de kosten voor een technische opleiding waarmee je kunt omscholen. De kosten zijn veel hoger dan die van reguliere mbo-opleidingen omdat ze niet standaard gesubsidieerd zijn door de Nederlandse overheid. Omdat onze overheid echter wel graag mensen wil motiveren een technische opleiding te gaan volgen, kun je zelf subsidie aanvragen. Daarnaast zitten veel bedrijven in de technische sector ook echt te springen om personeel. Soms betalen zij zelfs de studiekosten voor je (waarvoor zij subsidie kunnen aanvragen) en krijg je direct een contract aangeboden.

Doen wat je leuk vindt… met een kansbaan

Een technische opleiding volgen om meer vanuit je passie te kunnen werken is echt een win-win. Vanwege de grote vraag naar technisch personeel bieden banen in deze sector een uitstekend toekomstperspectief!

Related Posts