Home Industrie Waar moet je op letten bij de aanschaf van een plateauwagen?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een plateauwagen?

Door bouwsuper
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een plateauwagen

Een plateauwagen is natuurlijk heel erg handig: voor een verhuizing, voor het vervoeren van grofvuil of voor het simpelweg vervoeren van meubels. Er zijn echter een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een plateauwagen. Of je nou van plan bent om een plateauwagen te kopen van Hapert of een ander merk, hieronder lees je wat belangrijk is om op te letten:

Maak een lijstje van jouw eisen

Plateauwagens zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Het is daarom dan ook belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw eisen zijn. Bedenk dus waarom je er precies een nodig hebt en wat voor specificaties daarbij horen. Zo is het wellicht voor je verhuizing handig om een geremde plateauwagen aan te schaffen, terwijl voor het vervoeren van lichte ladingen (zoals bijvoorbeeld huisraad of groenafval) een ongeremde wagen ook helemaal prima is. Bedenk dus of je hem gaat gebruiken voor zware of lichte ladingen, en kijk ook goed naar hoe “zwaar” jouw lichte ladingen zullen zijn. Vanaf een massa van 750 kilogram is een geremde plateauwagen met eigen kenteken namelijk verplicht.

Let op de reviews

Heb jij een lijstje gemaakt van jouw eisen en weet je nu wat je specifiek nodig hebt? Dan is het tijd om een bedrijf uit te zoeken waar je jouw plateauwagen wilt aanschaffen. Lees voordat je iets groots gaat aanschaffen altijd vooraf de reviews over het bedrijf. Vooral als je afspreekt om hem thuis te laten bezorgen wil je niet voor nare verrassingen komen te staan, het gaat immers om een hoop geld.

Let op de laadhoogte

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij de aanschaf is de hoogte van de laadvloer. Zo kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een laadvloer van 56 cm als je van plan bent om vaak gebruik te maken van oprijplaten. De laadhoogte heeft ook invloed op de wegligging, een plateauwagen met relatief lage laadhoogte ligt bijvoorbeeld stabieler op de weg dan een plateauwagen met hoge laadhoogte. Let hier dus op en laat je desnoods informeren.

Let op het maximale trekgewicht van je eigen auto

Elke auto heeft een maximaal gewicht dat deze kan trekken. Op je kentekenbewijs staat hoeveel de maximale trekhaaklast van je auto is, maar je kunt het tegenwoordig ook op de website ovi.rdw.nl achterhalen. Let op dat dit gewicht het gewicht van zowel de lading als de plateauwagen omvat en niet alleen het gewicht van de lading die op de plateauwagen ligt.

Met deze aanschaftips kan jij dus goed voorbereid een plateauwagen aanschaffen. Weet jij al welke het beste bij jou past?

Related Posts