Home Wonen De industriële look; 8 tips voor jouw woonkamer

De industriële look; 8 tips voor jouw woonkamer

Door Marieke
Industriële look

Het is helemaal in; je huis inrichten met de industriële look. Het is een van de meest populaire trends van de afgelopen jaren. Stel hè … je wilt helemaal iets anders met je woonkamer en je gaat ook voor de industriële stijl. Maar eigenlijk weet je niet precies hoe en waar je moet beginnen. In dit artikel geven wij je diverse tips hoe jij van je woonkamer een compleet industriële woonkamer kunt maken.

Verlichting

Van die stoere hanglampen en oude fabriekslampen. We lijken er maar geen genoeg van te krijgen. Hoe ouder en robuuster, hoe beter het is. De robuuste uitstraling komt doordat de fabriekslampen zijn gemaakt van staal of metaal.

De fabriekslamp is wel de meest bekende variant van de industriële lamp en is een echte eyecatcher in je huiskamer. Het lijkt net alsof de lamp zo uit een fabriek komt en daarom wordt deze zo genoemd.

Industriële look

Behang

Kies voor een muur met bakstenen. Heb je geen bakstenen muur? Er zijn ook behangetjes te koop met een motief van bakstenen. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook is er ander behang verkrijgbaar met een stoere en industriële look. Ben je bang dat het te druk wordt? Begin met een klein wandje waarop je dit behang pakt. Als het bevalt en je wilt meer, dus kun je daarna nog een andere wand ermee behangen.

Industriële look

Beton

Beton werd veel gebruikt in de oorspronkelijke fabrieken. Betonnen vloeren doen het ook ontzettend goed bij een industriële uitstraling. Weg met je laminaat, of stoom het behang van de muur en doe er niets aan. Kies voor een vloer bijvoorbeeld een gietvloer en een vinyl met industriële motief.

Buizen en elektra

Buizen en elektradraden moesten zoveel mogelijk weggewerkt worden. Wil je een industriële look? Laat ze dan gewoon zien. Dat is hartstikke hip! Het bespaart je ook nog eens tijd en geld, je hoeft ze immers niet weg te werken.

Industriële look

Robuuste meubels

Mijn een industriële woonkamer hoort ook robuuste meubels. Een eetkamertafel met stoere, gekruiste metalen poten en een robuuste houtsoort voor het tafelblad. Bijpassende eetkamerstoelen zijn er tegenwoordig ook in allerlei soorten en maten.

Ook je salontafel, fauteuils en bank kun je kiezen in verschillende industriële looks.

Industriële look

Leer

Leer is een materiaal dat perfect bij een industriële sfeer past. Leer is prachtig te combineren met stoere en robuuste materialen als steen en metaal. Kies bijvoorbeeld voor een stoere leren bank, leren fauteuils en leren eetkamerstoelen. Het kan ook was subtieler door bijvoorbeeld een leren plank op te hangen, een spiegel met een leren rand of leren kussentjes op de bank te leggen.

Metalen accessoires

Gebruik metaalkleurige accessoires. Zet planten in een metalen bloempot. Zoek een mooie industriële klok. Hang dé perfecte schilderijen aan de muur. Let er wel op dat je met je accessoires wat warmte, sfeer en kleur toevoegt. Maak het niet al te bont, maar kies accessoires in een bepaalde bijpassende kleur en voeg ook wat zachte materialen toe zoals kussentjes, vloerkleed en bankdekentjes.

Kleur

De industriële look is gebaseerd op de fabrieken uit de 19e en 20e eeuw. Felle en opvallende kleuren komen daarom niet zo veel voor in industriële woonkamers. Er wordt veel gebruikt gemaakt van zwart, wit en grijs en ook wel bruin. Vooral grijs wordt veel gekozen en past bij verschillende kleurentinten waar jij je accessoires van kunt kiezen. Met deze kleurentinten kun jij warmte en sfeer in je huis creëren. Vooral blauw- en groentinten passen er goed bij, maar ook met okergeel en steenrood kun je een warme sfeer creëren.

Related Posts