Home RuimteBuiten Buiten schilderen door de winterschilder?

Buiten schilderen door de winterschilder?

Door bouwsuper

Buitenschilderwerk kan tegenwoordig prima in de winter plaatsvinden. Bijkomend voordeel van het laten schilderen van uw kozijnen, gevel of deuren in de winter zijn de relatief voordelige kosten ervan. Waarom het inschakelen van een zogeheten winterschilder goedkoper is dan een ‘normale’ schilder leggen we in dit artikel uit. Ook gaan we in op de redenen waarom buiten schilderen tegenwoordig uitstekend uitgevoerd kan worden.

Buiten schilderen in de winter kán

Ondanks koude temperaturen en andere winterse weersinvloeden kan er tegenwoordig uitstekend buiten geschilderd worden door schilders. Dit komt vooral door de komst van nieuwe professionele verven en dankzij het gebruik van doorwerkmaterialen. Om te bepalen of er in de winter geschilderd kan worden is het van belang de temperatuur, de luchtvochtigheid en de weersomstandigheden in de gaten te houden. Een professioneel schildersbedrijf weet exact wanneer het buitenschilderwerk nog aangepakt kan worden in de winter.
Bij temperaturen boven het vriespunt kan er (qua temperatuur) altijd geschilderd worden. Bij winterse temperaturen onder de nul graden is het echter niet mogelijk kwalitatief goed schilderwerk af te leveren. Ondanks de komst van speciale verven en verwarmde strijkvaatjes is het aan te raden alleen bij temperaturen boven de nul graden buiten te schilderen.

De kwaliteit van het aangebrachte verfsysteem wordt bij buitenschilderwerk veelal bepaald door de luchtvochtigheid. Men zegt ook wel; liever kou dan dauw.

De winterschilder is goedkoper

Een winterschilder is letterlijk gezien dezelfde schilder als die in de zomer bij u langskomt. Maar aangezien schilders in de winter gewoonweg minder werk onderhanden hebben hanteert de zogeheten winterschilder vaak een lager uurtarief. Een ander bijkomend voordeel bij het inschakelen van de winterschilder is deze vaak op korte termijn beschikbaar is. In de zomer zijn schilders immers vrijwel altijd al helemaal volgepland met schilderwerk. Bij een erkend Betere Schilder haalt u zo niet alleen een voordelige winterschilder in huis, maar bent u ook zeker van kwaliteit en uitstekende garantie.

Related Posts

1 Reactie

Marie de Jonge 3 december 2019 - 12:04

Goed om te weten dat een winterschilder naast dat deze goedkoper is, ook vaak op korte termijn beschikbaar is. Ga in mijn omgeving even rondvragen voor vakmannen. Hopelijk kan mijn schilder klus binnenkort nog uitgevoerd worden!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.