Home Klustips Verschillende soorten binnendeuren

Verschillende soorten binnendeuren

Door bouwsuper

De meeste mensen willen kamers die allemaal met een deur gesloten kunnen worden om de privacy te bewaren. Maar welke soorten binnendeuren zijn er nu allemaal? Wil je een deur hebben met of zonder omlijsting. Kies je voor een lichte of een donkere kleur? Allemaal vragen die je jezelf kunt afvragen alvorens naar de winkels te gaan om een gepaste deur te kopen.

Zonder greep of omlijsting

In een klassiek huis is het van toepassing om zonder omlijsting te werken. In de hedendaagse woning wordt echter de strakheid en de soberheid naar de muren en de deuren ingetrokken. Vandaar dat er tegenwoordig ontzettend veel vraag is naar greeploze deuren ofwel de glazen deur die wij kennen. Door middel van een zogenaamde vloerpomp kan je de deur in twee richtingen open en dicht doen. Een deur kan in een omlijsting gebracht worden en dan moet je kijken naar de kleur van de muur of het behangpapier. Zorg dat je een evenwichtig harmonie hebt met de deur en de omlijsting.

Soorten hout

Binnenduren kunnen geleverd worden die uit glas, maar er zijn toch meer en meer houten binnendeuren te vinden op de markt. Ze vragen weinig onderhoud en gaan zeker twintig jaar met hun tijd mee. Het hout dat meestal gebruik wordt, is het bekende eikenhout. Eikenhout is sterk en geeft een duurzaamheid mee voor het interieur. Wengé hout is Afrikaans hout met een intense donkere kleur die de laatste jaren aan een opmars bezig is.

Geverfde deuren of gelakte deuren

Het verschil tussen een geverfde deur en een gelakte deur is dat de geverfde deur stukken goedkoper is dan een gelakte deur die op voorhand in de fabriek werd gelakt. Hij is direct klaar om geplaatst te worden en dat in tegenstelling tot de geverfde deur.

Related Posts

1 Reactie

John 11 november 2016 - 14:59

Bedankt voor de tips.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.