Home Wonen Stijlvolle en ruimtebesparende schuifdeuren

Stijlvolle en ruimtebesparende schuifdeuren

Door bouwsuper
Stijlvolle en ruimtebesparende schuifdeuren

Schuifdeuren zijn niet nieuw. Ze bestaan al jaren en hebben een hoog ruimtebesparend effect. Doordat de deur in of voor de wand wordt geschoven heeft u geen uitdraaiende deuren. Vooral voor kleinere ruimtes is dit ideaal. De laatste jaren is de schuifdeur bezig aan een flinke opmars. Vooral de stalen schuifdeuren met glas zijn een zeer trendy aanwinst voor uw interieur.

Stalen schuifdeuren personaliseren

Stalen schuifdeuren zijn ideaal om uw interieur te personaliseren. Zo kunt u kiezen voor een ‘plane’ uitvoering met daarin 1 groot glazen vlak maar ook voor stalen schuifdeuren met meerdere glazen vlakken. Gelijk of ongelijk verdeeld over de deur. De glazen panelen bestaan uit veiligheidsglas dat leverbaar is in drie verschillende kleuren. Te weten melkglas, donker of transparant. Op deze manier geeft u uw eigen unieke touch aan de stalen schuifdeur. 

Stalen schuifdeuren personaliseren

Stalen schuifdeuren en vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming heeft in uw appartement of woning kan het zijn dat u twijfelt of een stalen schuifdeur te installeren is. We kunnen u geruststellen. Ook bij vloerverwarming is een stalen schuifdeur geen enkel probleem. Op de vloer wordt de deur geleid door een ondergeleider. Deze zorgt ervoor dat de deur niet gaat zwabberen en uit de bovenrail schiet. Deze ondergeleiders kunt u met het meegeleverde bevestigingsmateriaal eenvoudig op de vloer monteren. Bij vloerverwarming is het aan te bevelen om de ondergeleider te lijmen in plaats van te monteren.

Industrieel railsysteem populair

Naast de veelgebruikte U-profiel railsystemen wordt vandaag de dag vaak gekozen voor een industriële look. Zeker bij stalen schuifdeuren geeft dit een zeer unieke look. Nadeel van de industriële rails zou kunnen zijn dat hierop geen zogenaamde slow stop te monteren is. Bij stalen schuifdeuren met een rail in U-profiel is dit wel mogelijk. De robuust uitziende industriële rails kan alleen aan de muur worden gemonteerd. De rollers bovenop de rails blijven zichtbaar en zorgen voor een unieke look. Stalen-deur.nu heeft beide systemen beschikbaar.

Deurbeslag voor stalen schuifdeuren

Het deurbeslag voor stalen schuifdeuren wordt onderverdeeld in twee soorten. Canalis greep of de Imago greep. Verschil in gebruikscomfort is er nauwelijks. Het geeft u vooral de kans om uw stalen schuifdeur uw eigen look aan te meten. Stalen schuifdeuren hoeven lang niet altijd zwart te zijn. Ze zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren en daarbij heeft u de keuze uit een coating met structuur of een gladde coating. Stalen schuifdeuren vragen zeer weinig onderhoud. Elke deur wordt voorzien van een poedercoating die eenvoudig schoon te maken is.

Related Posts