Home materiaal Composiet vlonderterras

Composiet vlonderterras

Door bouwsuper

plank-floor-227858_640Vlonderterras van houtcomposiet
Houtcomposiet bezit de onderhoudsvrije eigenschappen van kunststof en het uiterlijk van echt hout. Sommigen zijn zelfs zo goed nagemaakt dat je met je neus erop moet om te kunnen zien dat het geen echt hout is. De hardheid van houtcomposiet, kortweg HKC genoemd, is in grote mate afhankelijk van welke soort kunststof en houtvezel erin verwerkt is. Planken van composiet zijn er in holle en massieve varianten. Voor een schutting voldoet de lichtgewicht holle plank prima maar voor een vlonderterras van houtcomposiet pak je beter de massieve exemplaren.

Houtcomposiet oneindig bruikbaar
Houtcomposieten zien we steeds meer als duurzame vervanging voor geïmpregneerd tuinhout. Voor de productie van houtcomposieten wordt gebruik gemaakt van gebruikte kunststoffen en restafval uit de houtindustrie. Aan het eind van zijn levensduur zijn composieten op hun beurt ook weer volledig recyclebaar. Voor een vlonderterras heb je de keuze uit vlonderplanken of vlondertegels. Een vlonderterras van houtcomposiet is zonder al te veel kennis van zaken goed zelf te leggen en scheurt, trekt of krimpt niet.

Soorten composiet vlonderplanken
De keuze uit composiet vlonderplanken is oneindig. Van donker natuurtinten tot blank eiken met of zonder houtnerf tot leizwart, grijstinten en whitewash. Ongeacht in welke sfeer je het terras vorm wilt geven er is altijd wel een houtcomposiet die aansluit op jouw ontwerp. Tip: je creeërt harmonie door de terrasplanken terug te laten komen als bekisting voor verhoogde borders, vijverranden of bloembakken.

De meeste vlonderplanken specialisten verkopen kant en klaar pakketten voor de doe-het-zelver. Bij je bestelling zitten de clips, verbindings- en afdekprofielen bijgesloten en tref je tevens een algemene beschrijving aan hoe je het terrasvlonder het best kan funderen of bevestigen aan de bestaande ondergrond. Een vlonderterras van houtcomposiet is, afgezien van af en toe een sopje, vrijwel onderhoudsvrij en blijft jaren mooi.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.