Home RuimteTuin Slapen in de buitenlucht

Slapen in de buitenlucht

Door Maxime

Nu het warmer weer wordt is het weer tijd voor die heerlijke lange zomeravonden. Een zacht warm briesje, drankje erbij en genieten maar. Heb je nou het geluk dat je buiten kunt slapen in een vette boomhut of in een tent.. maar doe jij (of jouw kinderen) dat nooit? Dan hieronder een paar onmisbare tips voor als je wilt gaan slapen in de buitenlucht.

Tip 1 – Het weer

Zorg dat je het weer checkt voordat je je plannen definitief maakt om buiten te gaan slapen. Nu is de zomer natuurlijk niet erg regenachtig.. maar toch. Je zult maar midden in de nacht verrast worden door een plensbui. Dat zou toch wat zonde zijn. En ook als je overdekt buiten slaapt, wat ik je sowieso wel zou aanbevelen, is het belangrijk te kijken wat het weer gaat doen. En is het onbewolkt? Dan kun je slapen onder een sterrenhemel!

Tip 2 – Schoon

Voordat je gaat slapen, zorg dan ervoor dat de plek waar je gaat slapen goed opgeruimd en schoon is. Dus ga overdag lekker aan de slag met het poetsen en opruimen van de boomhut en zorg dat er geen enge dieren samen slapen met jou vanavond. Lig je in een tent in het gras? Kijk dan overdag al of je niet op een mierennest ligt, of dat er in de buurt wespen of bijen rondvliegen.. Als je deze dingen van tevoren hebt gecheckt slaap je een stuk rustiger s ’nachts.

Tip 3 – Zaklamp

Een zaklamp is essentieel. Het maakt het avontuur nog spannender en ik ontzettend handig om bij de hand te hebben. Wil je voor het slapen gaan bijvoorbeeld nog even lezen of moet je naar de wc  s ‘nachts? Dan is het hebben van een lampje wel zo handig.

Gezellig

Wil je het gezellig maken op de plek waar je gaat slapen? Dit is super simpel. Hang leuke sfeerlampjes op (op batterij, extra tip). Of ga voor lantaarns of kaarsjes. Neem ook lekker veel kussen en andere warme dingen mee zodat je het helemaal knus kan maken. Heb je misschien een zitzak, probeer die op je locatie te proppen, dan kun je heerlijk de hele avond chillen in de zitzak. En als je in de tuin slaapt, probeer eens met een verlengsnoer elektriciteit te regelen op je locatie zodat je misschien wel een film kunt kijken daar.

Luxe

Wil je niet mega primitief hoeven afzien tijdens je sleepover? Pimp de plek waar je slaapt dan door een minibar toe te voegen, of misschien wel een loungebank waar je op gaat overnachten. Misschien kun je wel iemand van je familie optrommelen als persoonlijk hulpje! Dat in combinatie met je telefoon en voila. Appje eruit en daar is jouw gekoelde drankje, haha!

Avontuurlijk

Je kunt natuurlijk de locatie ook omtoveren tot een avontuurlijke overnachtingsplek. Bouw bijvoorbeeld een echte hut overdag. Met kussen en matrassen. Met een speciale ingang en een uitgang in de vorm van een glijbaan. Zorg dat je weer elektriciteit hebt toegevoegd zodat je er in de nacht kunt verblijven!

En heb je nou geen boomhut? Kamperen in de tuin of in andermans tuin is natuurlijk ook gewoon super spannend en leuk! Je bent helemaal één met de natuurlijk en kunt heerlijk de hele nacht kletsen en verhalen vertellen.

En denk je nou: “Goh wat kinderachtig!”.. Onzin! Je kunt al deze tips en tricks heel goed gebruiken om het ook voor volwassenen te maken. Of ga lekker met het gezin op vakantie in eigen tuin.

Met wie wil jij wel onder de sterrenhemel slapen?

Related Posts