Home Wonen Plak er een behangetje op!

Plak er een behangetje op!

Door Maxime

Niet iedereen denkt direct aan het gebruik van behang als ze voor een witte muur staan. Maar wist je dat je ontzettend leuke dingen kunt met behang? Ik ga je in deze post een aantal voorbeelden uitleggen/laten zien die kunnen dienen als inspiratie.

Accent

Veel huizen bestaan uit een woonkamer en keuken die als het ware in elkaar doorlopen. Wat dan ontstaat is zo’n ontzettend lange kale muur. Veel mensen weten hier geen raad mee. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een lange kale muur te voorzien van wat meer spanning en kleur. Je zou de muur in een kleur kunnen verven. Veel mensen doen dit in een zwakke kleur als beige of grijs. Erg mooi, maar het zal de muur niet minder lang of meer interessant maken.

Je zou kunnen denken aan het creëren van zones. Mét behang! Kies bijvoorbeeld voor een kleurig behang in de keuken waar de tafel tegenaan zet. Hierdoor ontstaat er direct een soort van ruimte in een ruimtes wat de muur minder groot en lang maakt. Dit kun je dan een paar meter verderop hetzelfde doen met de muur waar de tv voor staat.

Statement

Met behang kun je ook een statement maken in huis. Snij uit een bepaald behang bijvoorbeeld een cirkel en plak deze op je muur. Zo krijg je bijna een uniek stuk kunst in huis. Op deze cirkel kun je dan fotolijsten hangen zodat het een lijst om een lijst wordt, waardoor de fotolijsten meer eruit springen.

Je kunt natuurlijk ook objecten beplakken met behang. Hierdoor maak je de objecten tot een statement in huis. Denk hierbij aan de bovenkant van een salontafel of de frontjes van de keukenkastjes. Dit is wel al iets voor mensen die al meer durven met behang.

Lambrisering

Vaak kennen we de term ‘lambrisering’ van de houten versie in een gang of halletje in huis. Soms wordt het toegepast op een slaapkamer. Wel is dit vaak een opknapper omdat het al in het huis zit en vaak wel gaaf staat als je het in plaats van kaal hout, wit schildert.

Maar het maken van een lambrisering van behang is nog leuker. Vooral in een kinderkamer kan het ontzettend leuk staan. Een wat vrolijker behang kan soms heftig overkomen wanneer dit op een hele wand wordt geplakt. Dus waarom niet een lambrisering van behang?! Tot op een hoogte van 1m 50 ongeveer plak je behang, en daarboven kun je het of wit laten, of schilderen in een kleur die terugkomt in het behang. Het zal garant staan voor een sfeermaker in de kamer!

Wat vind jij van behang?

Related Posts