Home RuimteWoonkamer Meer privacy met raamfolie

Meer privacy met raamfolie

Door Judith

Heb jij buren die graag bij je naar binnen gluren? Of woon je aan een drukke straat waar veel mensen langs lopen? Privacy is erg belangrijk om je op je gemak te voelen in je eigen huis. Het is gewoon heel vervelend als je bepaalde dingen niet kunt doen voor het geval anderen het per ongeluk zien. Heb jij te weinig privacy in huis? Raamfolie kan wonderen doen!

 Raamfolie biedt privacy

Je kent vast wel het concept van raamfolie. Het is een brede strook folie, die niet doorzichtig is. Je kunt het krijgen in effen variant, maar er zijn er ook met hele leuke patronen en vormen erop. De folie wordt tegen het raam bevestigd, waardoor je op die plek niet meer door het raam kunt kijken. Op die manier blokkeer je het zicht en als mensen naar binnen willen kijken gaat dat behoorlijk opvallend. Je buren zullen bijvoorbeeld niet heel opvallend voor je raam gaan bukken om naar binnen te kijken. Zo heb jij meer privacy.

Je kunt raamfolie zelf bevestigen

Raamfolie heeft een standaard breedte, waardoor je die zelden in hoeft te korten. De lengte van de folie kun je inkorten met een scherp mesje. Hier vind je een aantal tips om je raamfolie netjes op het raam te krijgen. Je kunt dit heel goed zelf doen. Je hebt er zelfs nauwelijks benodigdheden voor nodig. Het is praktisch om een droge doek bij de hand te hebben en een scherp mesje om de rand af te snijden. Verder heb je geen spullen nodig.

Goedkoop, praktisch en duurzaam

Raamfolie is een prima methode voor meer privacy in huis. Het is bovendien een heel goedkope oplossing. Met raamfolie van Karwei decoreer je je ramen op een goedkope, maar effectieve manier. Bovendien kun je gewoon je ramen blijven wassen en zit de raamfolie nooit in de weg. Zolang je de raamfolie zelf niet lostrekt, gaat de folie jarenlang mee zonder problemen. Raamfolie combineert al deze 5 goede eigenschappen van raamdecoratie.

Verschillende soorten raamfolie

Er zijn verschillende soorten raamfolie. De gewone, decoratieve variant werkt heel goed voor de privacy. Er zijn ook nog andere soorten raamfolie. Zo is er folie die UV-straling uit je huis weert. Je ziet de folie niet, maar het voorkomt wel dat je meubels en textiel verkleuren door het zonlicht. Een andere folie is isolerende folie. Die zorgt dat je huis minder snel opwarmt in de zomer en minder snel afkoelt in de winter. Je kunt altijd een functionele folie (UW-werend of isolerend) combineren met een decoratieve folie. Zo haal je echt het maximale uit je ramen.

Raamfolie is een goede methode voor het verkrijgen van extra privacy in huis. Het werkt vaak effectiever dan het ophangen van gordijnen, want je houdt gordijnen niet de hele dag dicht. Vind jij dat je buren of nieuwsgierige voetgangers niets te maken hebben met wat jij aan het doen bent? Ga dan voor een mooie strook raamfolie op je ruiten, zodat je geen last meer hebt van glurende buren.

Related Posts