Home materiaal Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk

Door bouwsuper
Gereedschapskist

Niets zo vervelend als tijdens het klussen bemerken dat je niet het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Dan moet het werk weer onderbroken worden, opnieuw een ritje naar de bouwmarkt, en vervolgens weer verder aan het werk. Het hebben van voldoende, goed gereedschap maakt het klaren van de klus een stuk makkelijker. Wat moet er dan allemaal in die gereedschapskoffer zitten? Dat lees je hier.

Handgereedschap

Je kan niets beginnen zonder voldoende, functionerend handgereedschap. Denk aan gereedschap als een schroevendraaier, een hamer, maar ook verschillende (knijp)tangen. Door een aantal variaties van ieder stuk gereedschap aan te schaffen, weet je zeker dat je altijd het juiste gereedschap hebt om de klus te klaren. In sommige gevallen zal een normale hamer voldoende zijn, maar in andere gevallen is een hamer met een rubberen kop weer makkelijk. Bij het bestraten van de voortuin bijvoorbeeld!

Elektrisch gereedschap

Ook het elektrische gereedschap mag niet ontbreken. Door gebruik te maken van elektrisch gereedschap maak je de klus een heel stuk makkelijker. Je hoeft minder arbeid te verrichten, het elektrische gereedschap doet al het werk voor je! Denk bij elektrisch gereedschap bijvoorbeeld aan een boormachine, maar ook een nietpistool kan in sommige gevallen ten pas komen.

Meetinstrumenten

Meten is weten. Door voldoende meetinstrumenten in je gereedschapskist klaar te hebben liggen voorkom je kleine foutjes of onafgemaakte afwerking door dingen niet op tijd te meten. Meetinstrumenten zoals bijvoorbeeld de rolmaat horen dan ook in iedere gereedschapskist thuis. Een rolmaat van drie meter is een goed begin, maar een rolmaat van vijf meter kan bij iedere klus gebruikt worden. Gaat het om precisie werk? Ga dan voor een laserafstandsmeter; erg handig bij specifieke klussen.

Snijden en zagen

Wat kun je zonder de juiste gereedschappen om te snijden en zagen? Juist, helemaal niets. Hoewel een zaag, wanneer je niet met hout aan het werk bent, af en toe kan blijven liggen, kun je niets zonder schaar of mes. Een stukje touw afknippen wanneer je aan het klussen bent, een stukje papier afsnijden om een klus goed af te ronden. Je kan niet zonder!

De waterpas

Ook erg handig; de waterpas. Heb je net een schilderij aan de muur gehangen of de tegels in de voortuin gelegd, dan is het ook wel zo fijn om te weten of alles recht hangt, ligt of staat. Een waterpas kan van pas komen bij iedere klus, en is dan ook een vaak teruggezien item in de gereedschapskist!

Related Posts