Home Wonen 5 leuke doe-het-zelf klusjes met hout!

5 leuke doe-het-zelf klusjes met hout!

Door bouwsuper
5 leuke doe-het-zelf klusjes met hout!

Je houdt er van of je hebt er een hekel aan; doe-het-zelven. Een ding is wel zeker, er zijn weinig dingen die zo veel voldoening geven als een goed geslaagde DIY klusjes met hout. Hieronder een paar leuke inspiraties wat betreft doe-het-zelf opdrachten, wellicht zit er iets tussen wat je wilt proberen of de moeite waard lijkt!

1. Een houten dominoklok maken

1. Een houten dominoklok maken

Wat een leuk idee is, en je wellicht al op onze site hebt voorbij zien komen, is het maken van een houten klok met dominostenen. Dit is een eenvoudige instap klus en ook voor beginnende DIY-ers is dit een makkelijk te bewerkstelligen opdracht. Daarnaast mag het resultaat er ook nog eens zeker wel zijn!

2. Een doe-het-zelf houten lamp

2. Een doe-het-zelf houten lamp

Je kunt uiteraard ook zelf een mooie lamp in elkaar zetten zoals in het onderstaande filmpje, het enige wat je daarvoor nodig hebt is een blok hout, aansluitingsmateriaal en dan natuurlijk een mooie LED lamp of Halogeen lamp als lichtbron. Je kunt een gestroomlijnde, moderne lamp met kap maken maken zoals in de video maar met een wat meer robuust blok hout en een gaaf peertje kun je een stoere industriële lamp maken!

3. Een eigen plantenbak maken

3. Een eigen plantenbak maken

Dit is alweer een wat zwaardere DHZ-klus, maar dat maakt hem des te uitdagender! Er gaat ook niets boven een zelfgemaakte plantenbak vullen met de mooiste bloembollen. Daarmee kun jij jouw tuin helemaal een nieuw gezicht geeft!

4. Een pallet bed maken

4. Een pallet bed maken

Een doodeenvoudige maar super hippe DIY bezigheid is het maken van een bed van houten pallets. Dit geeft je slaapkamer een mooie industriële look. Je hebt echt niks anders nodig dan een stel pallets, gereedschap en een matras! Je kunt met pallets overigens veel meer leuke dingen maken zoals tuinsets en tafeltjes!

5. Een maanvormig kinderbed

5. Een maanvormig kinderbed

Wat dacht je anders van dit prachtige maanvormige kinderbedje, dit is helaas echt geen klus voor beginnende DIY-ers dus weet waar je aan begint! Het resultaat is echter onweerstaanbaar!

Hopelijk hebben we je kunnen motiveren die mouwen op te stropen. Ga eens lekker aan de slag te gaan met deze klusjes met hout! Het is hip, lang niet altijd even lastig en het geeft een heerlijk gevoel, succes!

Related Posts