Home Klustips Lekkend balkon

Lekkend balkon

Door bouwsuper

Een lekkend balkon is niet alleen vervelend voor je benedenburen, die lekwater, bladders verf of zelfs stukken stucwerk op hun balkon kunnen krijgen maar ook voor jezelf. Je tegels of gietvloer laat los, je balkon krijgt een onverzorgd aanzicht en het ergste van alles is dat het vocht de betonconstructie aantast.

Pak het gelijk goed aan
Vaak beginnen we bij een lekkend balkon met afkitten van de randen en als we een tegelvloertje hebben met het opnieuw voegen van de vloertegeltjes. Dat wil wel eens even helpen maar omdat het beton onder de bedekking niet volledig gedroogd is laten vaak de lapmiddelen na enige maanden los.

Om voor eens en altijd van je lekkende balkon af te zijn pak je het best het gelijk goed aan en dat betekent dat je alle oude bedekkingen en alles wat verder los zit verwijdert. Het beton goed laat drogen en egaliseert.

Waterdicht antislip balkon
Voor de onderstaande beschrijving van balkonreparatie zijn kant en klare pakketten in de handel genoeg voor 3 tot 5 vierkante meter.

Voor een goede hechting van de uiteindelijke afdichting voorzie je de vloer allereerst van een hechtprimer en een wapeningsvlies tot zo’n 10 cm hoogte langs de randen. De volgende lagen breng je steeds aan tot aan de rand van het vlies. Vervolgens zet je met een lijmkam een 2 mm dikke, elastisch blijvende, polyurethaanlaag op. Dit is je basis.

Laat de basislaag drogen en breng dan met een roller nogmaals een iets dunnere laag polyurethaan aan. Voordat deze laag de kans krijgt om te drogen strooi je hem in met vuurgedroogd kwartszand. Dit laat je wederom drogen. Nadat ze gedroogd is veeg je het overtollige kwartszand weg en brengt je met een rol de topcoating aan. De topcoatings zijn verkrijgbaar in meerdere RALkleuren en deze multivloeren hebben een levensduur van minimaal 10 jaar.

Related Posts

1 Reactie

Dakpannen Vervangen 9 oktober 2014 - 10:39

Goede tip!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.