Home Klustips Waar welke gietvloer

Waar welke gietvloer

Door bouwsuper

181962983het woord gietvloer is een algemene benaming voor verschillende soorten materialen die in vloeibare vorm tot een gladde vloer gegoten worden. Grofweg kunnen we de gietvloer in drie soorten onderverdelen te weten: gietmortel op basis van cement, epoxy kunststofvloer en de polyurethaan gietvloer.

Egaline, beton of gietmortel
Harde gietvloeren op basis van cement en alleen geschikt voor industrieel gebruik. Door de hardheid van de vloer is deze niet in staat werking van de ondergrond op te vangen en zeker bij nieuwbouw en verwarming van de ruimte kan dit voor problemen zorgen. Bij grote oppervlakten kan dit opgevangen worden door tussen de vlakken flexibele verbindingen aan te brengen. Egalinevloeren zijn er niet in alle kleuren, niet poriëndicht en indien ze als bovenvloer gebruikt worden dienen ze afgewerkt te worden met een vuil- en waterafstotende topcoating.

Epoxyvloer
Kunststofvloer die van zichzelf een hoogglans uiterlijk heeft maar ook mat afgewerkt kan worden. Epoxy is een harde kunststof die voornamelijk gebruikt wordt in werkruimtes die er tevens representatief uit moeten zien. Denk hierbij aan bouwmarkten en garages. De vloeren zijn er in vele kleuren verkrijgbaar en ook het mengen of combineren van meerdere kleuren is goed mogelijk. Het kunststof heeft de neiging snel te vergelen en is gevoelig voor scheurvorming. Gebruik in woningen wordt daarom afgeraden.

Polyurethaan gietvloer
Net als epoxy een kunststofhars en in zowel mat of glanzende afwerking te verkrijgen. Het grote verschil met bovengenoemde gietvloeren is echter de elasticiteit, wat hem uitermate geschikt maakt voor toepassing in woningen, kantoren of winkels. Het materiaal is scheuroverbruggend en vangt daardoor moeiteloos het uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen op. Polyurethaan bezit tevens een hoge kras- en slijtbestendigheid en kleuren zijn onderling of met andere decomaterialen te mengen.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.