Home Klustips Tips voor het aanbrengen van microcement

Tips voor het aanbrengen van microcement

Door bouwsuper
Tips voor het aanbrengen van microcement

Je bent niet de enige die de kriebels voelt om de keuken, bad-, woon-, of slaapkamer onder handen te gaan nemen. Je bent klaar met de tegeltjes of saaie look waar je al jarenlang tegenaan kijkt. Je bent klaar om die ene vloer of die wand een meer industriële look te geven of juist wat warmte aan te brengen. Microcement is hiervoor een geschikt materiaal wat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Maar wat komt er allemaal kijken bij het aanbrengen van microcement? Hier volgen een aantal tips:

1. Trek voldoende tijd uit.

Microcement aanbrengen is handwerk. Elke laag dient met de spatel te worden aangebracht en ook dient elke laag de tijd te krijgen om uit te harden en te drogen. Het is dus geen haastklus. En er zal veel tijd op de knieën worden doorgebracht dus kniebeschermers zijn zeker op zijn plaats. Vaak wordt de vloer na het aanbrengen van het microcement ook nog gepolijst om een zo glad mogelijk resultaat te krijgen.

2. Bedenk of de toepassing klopt.

2. Bedenk of de toepassing klopt.

Microcement is vooral bedoeld voor de slaapkamer en de badkamer en het toilet. Voor de keuken of woonkamer (of bedrijfsmatige toepassingen) is microcent minder geschikt voor op de vloer. Dan is het aan te raden om microbeton te gebruiken. Dit is dikker en sterker.

3. Bedenk van tevoren de manier van aanbrengen en het gewenste resultaat.

Als je een levendig resultaat verwacht en waar nog wat vegen te zien zijn, dan dien je het microcement grof met de spaan aan te brengen. Indien je het wat rustiger aanbrengt, zal ook het resultaat meer rust uitstralen. Wil je juist een geheel egale vloer of wand dan zul je tussen het aanbrengen van elke laag moeten schuren.

4. Houd rekening met de ondergrond en egalisatie.

Het dient de aanbeveling om eerst naar de ondergrond te kijken. Als dit badkamertegels zijn die niet heel vlak gelegd zijn (wat meestal het geval is, houd er maar eens een liniaal tegenaan), dan zal het aanbrengen van een 2 mm microcementlaag hier geen verandering in brengen. Het resultaat zal zijn dat de ondergrond er nog doorheen te zien is en dit is allesbehalve gewenst. Egalisatie is vaak noodzakelijk. Bekijk hier of er rekening gehouden moet worden met vloerverwarming, elastische of water werende eigenschappen van de vloer.

Met deze tips wordt het misschien wel wat makkelijker voor je maar mocht je toch te veel onzekerheid voelen over het zelf aanbrengen van het microcement dan kun je ook beslissen om het door een professioneel bedrijf te laten doen. Zij hebben de expertise in huis en zo worden teleurstellingen voorkomen. Wil je het toch zelf doen om kosten te besparen dan zou je ook nog kunnen overwegen om een training te volgen.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.