Home RuimteHal Gietvloer schoonmaken en reinigen

Gietvloer schoonmaken en reinigen

Door bouwsuper

Als u eenmaal een gietvloer heeft laten aanbrengen wilt u deze natuurlijk glimmend schoon houden. Niet alleen omdat een vieze vloer er niet zo mooi uitziet, maar ook omdat de vloer mogelijk kan beschadigen wanneer er bepaalde soorten vuil op blijft zitten.

In dit artikel zal Kornuyt een reeks schoonmaak manieren aan bod laten komen en sluiten we dit artikel af met een aantal tips waarmee u uw gietvloer in prima staat kunt houden.

Droog reinigen

Het droog reinigen van uw gietvloer is een simpele manier om al het stof en vuil gemakkelijk te verwijderen. U kunt hiervoor het beste een Swiffer of iets dergelijks gebruiken. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de stofzuiger te pakken. Het grovere vuil kunt u opvegen met handveger en blik. Als u hiervoor een zachte veger gebruikt hoeft u helemaal niet bang te zijn dat u de vloer beschadigt.

Nat reinigen

Omdat de gietvloer bezit over een hoge poriën dichtheid is deze nat te reinigen. U kunt de vloer nat reinigen door een dweil te gebruiken. U hoeft hierbij geen schoonmaakmiddel te gebruiken, het gebruik van water volstaat al. Als de vloer wat erger vervuild is kunt u eventueel gebruik maken van een vloerreiniger.

Als u een groter oppervlakte gietvloer moet behandelen kunt u ook gebruik maken van een schrobmachine. Gebruik hierbij een witte poetspad onder uw machine voor het beste resultaat! Bij hardnekkige vlekken adviseren wij het gebruik van sterkere middelen om het vuil los te maken.

U herkent het wel, zwarte schoenstrepen die op uw vloer staan. Als ze er recentelijk op gekomen zijn, zijn deze nog eenvoudig te verwijderen met een natte poetsdoek. Als deze strepen echter langer op de vloer zitten, drogen deze strepen in. Vanaf dat moment zijn ze moeilijk te verwijderen. Wij adviseren dan het gebruik van een middel met een sterk loswekende functie.

Duurzaam reinigen gietvloer

Normaliter gaat een gietvloer veel langer mee dan andere vloeren. Dit wil niet zeggen dat een gietvloer niet slijt. Het spreekt voor zich dat zeker de toplaag van de vloer op termijn kan gaan slijten. Een gietvloer is gelukkig uit meerdere lagen opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om alleen de toplaag te vervangen of te repareren. Dit gebeurt door de gietvloer op te ruwen en vervolgens een nieuwe toplaag te plaatsen. Als uw gietvloer goed onderhouden is zal dit pakweg na tien jaar pas nodig zijn.

Onderhoudstips gietvloer schoonmaken:

  • Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van een schoonmaakmiddel.
  • Een deurmat doet wonderen om vuil buiten te houden.
  • Om de vloer te beschermen kunt u viltjes plaatsen onder uw meubels.
  • Schuif zo min mogelijk met meubels, til deze liever op.
  • De gietvloer met een matte afwerklaag blijft het langst mooi.

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.