Home RuimteTuin Kunstgras aanschaffen: waar moet je op letten?

Kunstgras aanschaffen: waar moet je op letten?

Door Joanne

Kunstgras is door de jaren heen steeds populairder geworden. Dat is ook helemaal niet gek, aangezien het veel voordelen geeft. Kunstgras heeft nauwelijks onderhoud nodig en blijft vanzelfsprekend het hele jaar door groen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten en mogelijkheden. Zoveel dat je misschien door alle opties niet meer weet wat het beste is. Wil je binnenkort online kunstgras bestellen, maar twijfel je nog over de keuze? Lees dan eerst dit artikel even door. Wij vertellen precies waar je bij het aanschaffen van kunstgras op moet letten. Zo kom je uiteindelijk bij het perfecte product terecht!

Soort kunstgras

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende soorten, omdat je het op meerdere manieren kunt toepassen. Je hebt om te beginnen de basis opties en luxere varianten voor in de tuin. Daarnaast wordt er speciaal kunstgras aangeboden voor op het balkon, terras of dakterras. Er zijn ook extra sterke soorten die geschikt zijn voor sportvelden. Kies een soort dat het beste past bij jouw wensen en situatie.

Gewenste kleur

Naast de verschillende soorten zijn er ook meerdere kleuren verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit fris lichtgroen of diep donkergroen, maar ook uit onnatuurlijke tinten. Denk aan kunstgras in het wit, roze, blauw en zwart.

Prijs-kwaliteitverhouding

Bij het kopen van kunstgras is het belangrijk om kritisch te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Ga niet zomaar voor de beste deal, maar verdiep je echt goed in het product. Het is vaak beter om iets meer geld uit te geven aan kwalitatief hoogwaardig kunstgras, omdat je er dan veel langer plezier van hebt. Het zou zonde zijn als je na één jaar het goedkope gras alweer moet vervangen. Dan wordt het ineens duurkoop!

Betrouwbare winkel of webshop

Vergeet ook niet om de desbetreffende winkel of webshop even te checken. Zoek online naar reviews of vraag mensen naar hun ervaring met het bedrijf. Tip: Bij veel betrouwbare winkels en webwinkels is het mogelijk om (gratis) kunstgras stalen aan te vragen. Dan kun je het product zelf bekijken en ben je meteen op de hoogte van de service.

Productie van kunstgras

Over het algemeen wordt er in Nederland kwalitatief hoogwaardig kunstgras geproduceerd. Er wordt gebruik gemaakt van sterke kunstgrasvezels (de garen) en slimme technieken. Als er wordt aangegeven dat de producten worden gemaakt in China, kun je de kwaliteit in twijfel trekken.

Garantie op product

Kijk tot slot naar de garantie die op een product zit. Hele lange garantie is niet altijd beter. Integendeel – op sommige punten zoals verkleuring kan eigenlijk geen levenslange garantie geboden worden.

Related Posts